Recepte

Fritēti saldie kartupeļi tempuras mīklā

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
2 personām
Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • ½ tējkarotes paprikas pulvera
  • saldais kartupelis
  • eļļa fritēšanai
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 4 ēdamkarotes kukurūzas cietes
  • ½  glāzes ledusauksta ūdens
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Saldo kartupeli nomazgā, rūpīgi notīra un sagriež garenos stienīšos. Čili piparu smalki sakapā.
  2. Pagatavo tempuras mīklu, sajaucot kopā sakultas olas, miltus un kukurūzas cieti. Pievieno sakapāto čili piparu, paprikas pulveri, sāli un, lēnām kuļot, pielej auksto ūdeni. Mīkla jākuļ, līdz tā palikusi viendabīga un atgādina plāno pankūku mīklas konsistenci.
  3. Dziļā pannā vai fritējamā katliņā uzkarsē eļļu. Saldo kartupeļu stienīšus mērc tempuras mīklā un fritē ~  2-3 minūtes, līdz izveidojusies viegli zeltaina un kraukšķīga garoziņa.
  4. Kartupeļus izņem no pannas un izkārto uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.

Komentāri:

Jūsu komentārs: