Recepte

Gaileņu, tomātu un zaļo zirnīšu brusketas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
1 personām
Māra Pole

Autors: Māra Pole

Māra Pole, ēdienu un garšu entuziaste.

 

Sastāvdaļas

maize

olīveļļa

Gaileņu brusketas

gailenes

sviests

timiāns

brī siers, sagriezts šķēlēs

bumbieris, sagriezts plānās šķēlēs

Tomātu brusketas

krāsaini tomāti

baziliks

olīveļļa

sāls

svaigi malti melnie pipari

Zirņu brusketas ar kazas sieru

zaļie zirnīši

piparmētras

olīveļļa

sāls

svaigi malti melnie pipari

mīkstais kazas siers

Pagatavošana

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Maizi sagriež šķēlēs, viegli apslaka ar olīveļļu, liek krāsnī apcepties uz 5–10 minūtēm, līdz maizīte zeltaina.

 

Gaileņu brusketas

Pannā sviestā apcep gailenes, pievienojot timiānu, sāli un piparus. Uz maizes liek bumbiera šķēlītes, pa virsu kārto brī sieru un liek krāsnī uz 5 minūtēm, līdz siers izkusis. Ņem ārā no krāsns, pa virsu liek sviestā apceptās gailenes.

 

Tomātu brusketas

Smalki sakapā dažādu krāsu tomātus, pievieno kapātu baziliku, olīveļļu un piparus, visu samaisa un kārto uz apceptās maizītes. Sāli pārkaisa pirms pasniegšanas, lai tomāti neatsulojas.

 

Zirņu brusketas ar kazas sieru

Zirņus novāra un saspaida ar dakšu, pievieno olīveļļu, sakapātas piparmētras, sāli un piparus un visu samaisa. Kārto uz apceptās maizītes, pāri pārber mīksto kazas sieru.

 

  • Lieliski sader ar vīnu KWW Classic Collection Shiraz Rose

Komentāri:

Jūsu komentārs: