Recepte

Gaļa gaļā un rozmarīna kartupeļi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
5 personām

Ir skaidrs, ja vīrieši, tad tam jābūt kam sātīgam. Apjautājoties draugu lokā, par to pārliecinājos vēlreiz, visi kā viens minēja, ka vīriešu ēdienam jābūt sātīgam, obligāti ar gaļu un ļoti ieteicams ar bekonu.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 3 vistas filejas
  • 300 g žāvēta (ne kūpināta!) bekona ļoti plānās šķēlītes (jau sagriezts)
  • 2 ēd.k. Angļu sinepes
  • sula no 1/2 apelsīna
  • 6 lieli kartupeļi
  • 4 zariņi rozmarīna
  • 1 laims
  • sāls

Pagatavošana

  1. Pagatavo rozmarīna sāli. Rozmarīnu sagriež nelielos gabaliņos, liek blenderī un sablenderē smalki kopā ar sāli tā, lai garšas sajauktos. Tad pievieno smalki sarīvētu 1 laima miziņu.
  2. Kartupeļus notīra nomizo un sagriež garenās daiviņās. Apslaka ar eļļu un liek karstā cepeškrāsnī uz 35 minūtēm 200 grādos.
  3. Vistas filejas sagriež strēmelītēs un iemarinē 2 ēdamkarotēs Angļu sinepju un 50 ml apelsīnu sulas. Pēcāk mazliet apsāla un ietin bekona šķēlītēs, veidojot garenas standziņas. Tās vienu otrai blakus kārto uz cepamā papīra un arī liek krāsnī 180 grādos uz 20 minūtēm.
  4. Kad kartupeļi gatavi tos apsāla ar pagatavoto sāli un liek tūtiņās.
  5. Arī gatavos gaļas gabaliņus liek nelielās papīra tūtiņas. Ēd karstus ar kādu asu mērci.

Komentāri:

Jūsu komentārs: