Recepte

Valentīna dienas gardums! Dzērveņu kūka ar baltās šokolādes krēmu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
10 personām

Sagaidot Valentīna dienu, kā arī jebkuros citos lielākos un mazākos svētkos, noteikti vēlaties palutināt arī savu mīļo cilvēku garšu kārpiņas. “Gatavo 3” kūku un saldumu eksperte Anna Panna šādai reizei iesaka cept dzērveņu kūku ar baltās šokolādes krēmu.

Labās ziņas ir tās, ka šīs kūkas pagatavošana ir samērā vienkārša, turklāt arī tās sastāvdaļas nebūs jāmeklē pa specializētiem veikaliem.

 

Te daži praktiski padomi, lai kūka izdotos pavisam labi:

Cepamo pulveri uzreiz pievieno miltiem, lai tas nebūtu tikai vienā kūkas daļā, bet paceltos vienmērīgi.

Kūkas biskvīts ir gatavs tad, kad, iespiežot ar pirkstu, tas atlec atpakaļ.

Ja vēlies pagatavot kūkai dekorācijas, atlicini nedaudz izkausētās šokolādes, no kā izveidot, piemēram, šokolādes lapiņas.

Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas kūkai:

120 g sviesta

350 g cukura

2 olas

300 g piena

320 g miltu

12 g cepamā pulvera

200 g dzērveņu ievārījuma

 

Sastāvdaļas krēmam:

200 g sviesta

360 g krēmsiera

150 g pūdercukura

200 g izkausētas baltās šokolādes

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ⁰C temperatūrai. Divas 20 cm/dm cepamās formas ietauko ar kripatiņu sviesta.
  2. Lielā bļodā puto sviestu istabas temperatūrā kopā ar cukuru. Kad iegūta viendabīga masa, pa vienai pievieno olas, pēc katras mazliet pakuļot ar mikseri.
  3. Atsevišķā bļodiņā nosver miltus un iemaisa cepamo pulveri. Sausās sastāvdaļas iemaisa sviesta masā pamīšus ar pienu 3 reizēs. Kad mīkla kļuvusi krēmīga un visas sastāvdaļas samaisījušās, sadala to divās daļās, lej cepamajās formās un cep krāsnī 30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  4. Pagatavo krēmu. Karstumizturīgā bļodā izkausē šokolādi. Lielā bļodā puto sviestu istabas temperatūrā kopā ar pūdercukuru. Puto, līdz izveidojusies krēmīga konsistence. Pievieno krēmsieru un turpina putot. Pēdējo pievieno balto šokolādi un iemaisa. Ja krēms liekas pārāk šķidrs, liek to ledusskapī uz 10 minūtēm.
  5. Atdzisušos biskvītus griež uz pusēm. Pirmo kārtu liek uz šķīvja. Tai smērē virsū krēmu, lielu karoti dzērveņu ievārījuma, liek pa virsu nākamo kārtu un atkārto procesu. Kūku no ārpuses apsmērē ar krēma kārtiņu un liek ledusskapī uz 1 stundu.
  6. Pēc tam kad kūka sastingusi, apsmērē to ar atlikušo krēmu. Dekorē ar ogām un šokolādi.

 

Komentāri:

Jūsu komentārs: