Recepte

Garneles ar Fetas sieru, tomātiem un uozo

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 30 min
4 personām

Šī recepte nāk no Grieķijas. Tiem, kuriem garšo garneles, tā vienkārši IR jāizmēģina, jo garšas baudījums ir pilnīgs – tomātu skābums, Fetas siera stiprums, puravu, ķiploku un bazilika garšaugu aromāts garneles padara vēl īpašākas.

Svarīgākā sastāvdaļa receptē – uozo vai degvīns. Aizdedzināt alkoholu pannā jau vien ir piedzīvojums. Izmēģiniet!

Ņina Tarasova

Autors: Ņina Tarasova

Krieviete no Pēterburgas, kurai dvēsele dzied, cepot kūkas. Ņinas pūrā ir gan vienkāršas receptes, kas katram pa spēkam, gan sarežģītas, ar visiem franču konditorejas smalkumiem, kas Ņinai īpaši mīļi

Sastāvdaļas

  • 400 g garneļu
  • 1 puravs
  • 3 daiviņas ķiploka
  • buntīte svaiga bazilika
  • 200 g tomātu savā sulā
  • 200 g Fetas siera
  • 10 ķiršu tomātiņi
  • 50 g uozo (var aizstāt ar parastu degvīnu)

Pagatavošana

  1. Ja garneles ir svaigas, tās notīra. Ja izmantojat vārītas un saldētas, tās lēnām atkausē, ar visu iepakojumu turot zem tekoša auksta ūdens.
  2. Purava balto daļu sagriež ripiņās, ķiplokus sasmalcina, baziliku sakapā.
  3. Pannā apcep puravus, tad pievieno ķiplokus. Visu cep 1 minūti. Pievieno garneles un apcep ne vairāk kā 1 minūti (ja izmantojat vārītas garneles, tad cepiet 30 sekundes).
  4. Visu pārlej ar degvīnu un aizdedzina.
  5. Kad uguns nodzisusi un alkohols iztvaikojis, pievieno tomātus savā sulā un baziliku. Visu sautē vēl 1 minūti.
  6. Visbeidzot pievieno kubiņos sagrieztu Fetas sieru un ķiršu tomātiņus. Apmaisa un noņem no uguns.
  7. Kārto porciju šķīvjos un pasniedz galdā nekavējoties. Klāt labi garšos svaigi grauzdēta maize ar ķiploku sviestu.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja garneles ir svaigas, tās notīra. Ja izmantojat vārītas un saldētas, tās lēnām atkausē, ar visu iepakojumu turot zem tekoša auksta ūdens.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Purava balto daļu sagriež ripiņās, ķiplokus sasmalcina, baziliku sakapā.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā apcep puravus, tad pievieno ķiplokus. Visu cep 1 minūti. Pievieno garneles un apcep ne vairāk kā 1 minūti (ja izmantojat vārītas garneles, tad cepiet 30 sekundes).

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visu pārlej ar degvīnu un aizdedzina.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad uguns nodzisusi un alkohols iztvaikojis, pievieno tomātus savā sulā un baziliku. Visu sautē vēl 1 minūti.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visbeidzot pievieno kubiņos sagrieztu Fetas sieru un ķiršu tomātiņus. Apmaisa un noņem no uguns.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kārto porciju šķīvjos un pasniedz galdā nekavējoties. Klāt labi garšos svaigi grauzdēta maize ar ķiploku sviestu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: