Recepte

Garneles granātābolu mērcē ar mango un avokado salātiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
2 personām

Granātāboli dod svaigumu un tādu neparastu saldumu. Eksperimentējot sapratām, ka tie vislabāk piestāv svaigām sastāvdaļām un zivīm. Šoreiz mērci izmantojām kā ātro marinādi garnelēm, tās uz 15 minūtēm pārlejot ar mērci un garšaugiem un pēc tam tikai ātri apcepot. Izteiktāku granātābolu garšu piešķir salāti, kas arī papildināti ar šo pašu mērci.

Sastāvdaļas

  • 200 g svaigu tīģergarneļu (katram ēdājam 10)
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1–2 mango
  • 1–2 avokado
  • 5 ēdamkarotes granātābolu mērces
  • sauja svaigu piparmētru lapiņu
  • sāls, olīveļļa

Pagatavošana

  1. Tīģergarneles ber bļodā, aplej ar 3 ēdamkarotēm granātābolu mērces. Pievieno smalki sakapātas ķiploku daiviņas un sāli. Visu apmaisa un atstāj uz 15 minūtēm iemarinēties.
  2. Tikmēr nomizo un mazos gabaliņos sagriež mango un avokado. Pievieno nedaudz sāli, atlikušo daudzumu granātābolu mērces un svaigi saplūkātas piparmētru lapiņas.
  3. Sakarsē pannu, un uz tās apcep garneles. Pasniedz nekavējoties. Ja no garnelēm paliek “suliņa”, to pārlej pāri pasniedzot.

Komentāri:

Jūsu komentārs: