Recepte

Garneļu sautējums kokosriekstu pienā “Moqueca de camarao”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām
Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 1 kg vidēja izmēra garneļu
  • no diviem laimiem izspiesta sula
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 3 cm svaiga ingvera gabaliņš
  • 3 stingri tomāti, sagriezti šķēlītēs, ar izņemtām sēklām
  • 1 šķēlītēs sagriezta sarkanā paprika
  • 1 šķēlītēs sagriezta zaļā paprika
  • 200 ml kokosriekstu piena
  • 50 ml olīveļļas
  • buntīte pētersīļu
  • 1 čili pipars

Pagatavošana

  1. Ja garneles ir netīrītas, tās notīra, atdalot čauliņas.
  2. Ķiploku sasmalcina. Ingvera sakni nomizo un smalki sasmalcina skaidiņās.
  3. Čili piparu un zaļumus smalki sasmalcina.
  4. Garnelēm pievieno visus sasmalcinātos garšaugus, pārlej ar laimu sulu, visu samaisa.
  5. Trauku ar garnelēm pārvelk ar pārtikas plēvi un liek marinēties ledusskapī.
  6. Tomātus sagriež ripiņās.
  7. Paprikām izņem sēklotni un sagriež šķēlītēs.
  8. Katlā vai dziļā pannā liek trešdaļu tomātu un paprikas, dārzeņus pārkaisot ar sāli.
  9. Pa virsu dārzeņiem klāj pusi sagatavoto garneļu. Visu pārslaka ar pusi no olīveļļas.
  10. Pārklāj otru trešdaļu dārzeņu, pievieno sāli un pa virsu uzklāj otru pusi garneļu.
  11. Atlikušos dārzeņus izkārto augšējā kārtā, pievieno sāli, sakapātos ķiplokus, kokosriekstu pienu un olīveļļu. Uzliek katlam vāku un uz lēnas uguns silda, līdz garneles ir izsautējušās (apmēram 15 minūtes).
  12. Pasniedz galdā, pārkaisītu ar sakapātiem pētersīļiem.

 

Sautējums labi garšos, gan pasniegts ar maizi vai rīsiem, gan arī tāpat, bez piedevām.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja garneles ir netīrītas, tās notīra, atdalot čauliņas.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķiploku sasmalcina. Ingvera sakni nomizo un smalki sasmalcina skaidiņās.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Čili piparu un zaļumus smalki sasmalcina.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Garnelēm pievieno visus sasmalcinātos garšaugus, pārlej ar laimu sulu, visu samaisa.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trauku ar garnelēm pārvelk ar pārtikas plēvi un liek marinēties ledusskapī.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomātus sagriež ripiņās.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paprikām izņem sēklotni un sagriež šķēlītēs.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katlā vai dziļā pannā liek trešdaļu tomātu un paprikas, dārzeņus pārkaisot ar sāli.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pa virsu dārzeņiem klāj pusi sagatavoto garneļu. Visu pārslaka ar pusi no olīveļļas.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pārklāj otru trešdaļu dārzeņu, pievieno sāli un pa virsu uzklāj otru pusi garneļu.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atlikušos dārzeņus izkārto augšējā kārtā, pievieno sāli, sakapātos ķiplokus, kokosriekstu pienu un olīveļļu. Uzliek katlam vāku un uz lēnas uguns silda, līdz garneles ir izsautējušās (apmēram 15 minūtes).

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz galdā, pārkaisītu ar sakapātiem pētersīļiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: