Recepte

Garšaugu mērce uz saldā krējuma un gaļas buljona bāzes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 2 h
6 personām

Ļoti garšīga un aromātiska mērce pie gaļas ēdieniem, piedevās kartupeļiem

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 1,2 kg cūkgaļas vai vistas gaļas
  • 1 burkāns
  • 3 ķiploka daiviņas
  • gabals selerijas saknes
  • 2 lauru lapas
  • 200 ml salda krējuma
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • eļļa cepšanai
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Gaļu sagriež porciju gabalos, saknes nomizo un sagriež palielos gabalos.
  2. Gaļu uz sakarsētas pannas apcep brūnu, pievieno burkānu, selerijas saknes gabalus un ķiploka daiviņas, sāli, piparus un vēl nedaudz apcep, pārlej ar ūdeni un visu pārlej katlā.
  3. Vāra 1–1,5 stundu, līdz gaļa mīksta.
  4. Gaļas gabalus izņem no katla, buljonam pievieno saldo krējumu un miltus, un ar blenderi sakuļ viendabīgu mērci. Pagaršo un nepieciešamības gadījumā pievieno vēl sāli, piparus vai ūdeni. Pievieno lauru lapas un vēlreiz uzvāra.

Komentāri:

Jūsu komentārs: