Recepte

Garšaugu rīsi ar malto gaļu – Variācija par Arroz de Carreteiro

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 1 kg maltās gaļas (jauktas, liellopu/cūkas)
  • 2 sīpoli
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 2,5 glāzes (500 g) rīsu
  • 2 tomāti
  • 4 ēdamkarotes eļļas
  • 1 lauru lapa
  • ~1 l karsta ūdens
  • sāls, malti melnie pipari

 

 

Pagatavošana

1.Sīpolus un ķiploka daiviņas notīra un smalki sagriež.

2.Tomātus blanšē verdošā ūdenī, novelk tiem miziņas un sagriež mazos gabaliņos.
3. Uzkarsē pannā eļļu un apcep 2-3 minūtes sīpolus , līdz tie ir kļuvuši zeltaini. Pievieno ķiplokus un pacep vēl minūti.
4. Pievieno gaļu, un nepārtraukti maisot apcep. Cepšanas laikā pievieno šķipsniņu sāls un piparus.
5. Kad gaļa ir apcepta, pievieno tomātus, lauru lapu.

6. Pievieno rīsus un samaisa.
6. Pielej ūdeni un regulāri apmaisot, gatavo, līdz rīsi ir uzsūkuši visu šķidrumu un sautējums ir kļuvis biezs. Ja rīsi vēl ir cieti, pievieno vēl karstu ūdeni.
6. Pasniedz nekavējoties!

Komentāri:

Jūsu komentārs: