Recepte

Garšaugu siera bumbas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 400 g vājpiena biezpiena
  • 3 ēdamkarotes grieķu jogurta
  • ⅓ tējkarotes ķiploku sāls
  • 1 ēdamkarote sakapāta timiāna
  • 1 ēdamkarote sakapāta rozmarīna
  • 2 ēdamkarotes sakapātu diļļu
  • 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu vai gatavas persilādes
  • 1 ēdamkarote kaltētas paprikas vai tomātu pārslu
  • 2 ēdamkarotes sezama sēklu

Pagatavošana

  1. Biezpienu liek blendera traukā un sablendē līdz blīvai konsistencei. Pievieno ķiploku sāli. Pamazām pa 1 ēdamkarotei pievieno grieķu jogurtu. Nepieciešams panākt, lai masa ir vijīga, bet turas kopā.
  2. Kad biezpiens sablendēts stingrā, krēmīgā konsistencē, ar mitrām rokām un tējkaroti veļ nelielas bumbiņas, ko apviļā zaļumos, sezama sēkliņās vai tomātu pārslās.
  3. Gatavas bumbas ēd nekavējoties kā uzkodu pie vīna vai arī iemarinē puslitra burciņā, aplejot ar garšīgu olīveļļu, pievienojot pāris zariņu garšaugu. Bumbas var pasniegt kopā ar grauzdētu maizīti.

 

Komentāri:

  • Līga says:

    Ģeniāli vienkārši! Izmēģināšu jau šovakar pat! 🙂

  • Ina says:

    Pagatavoju. Garša ir lieliska, taču man tās bumbas nesanāca. Ņēmu vājpiena biezpienu no paciņām un bez visa grieķu jogurta tā masa bija tik šķidra, ka nekas man no tā nesanāca un bumbiņas saripināt nebija iespējams. Vēlāk gan izsecināju, ka biezpienu labāk ņemt sveramo, kas varbūt nav tik mitrs.

Jūsu komentārs: