Recepte

Gatavojies svētkiem! Jāņu siers alus mīklā un mazliet citādi ķiploku grauzdiņi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām

Tuvojas vasaras karstākie svētki Jāņi, un Linda no ”Gatavo 3” sarūpējusi receptes divām lieliskām uzkodām, kas ne tikai bagātinās Jāņu svētku galdu, bet būs lieliska uzkoda pie alus arī jebkurā atpūtas reizē.

Kā norāda pati Linda, – abas receptes ir gaužām vienkāršas un tajā pat laikā rezultāts ļoti gards.

Runājot par alu, ko izmantot mīklas pagatavošanai, Linda izvēlas medalu, jo viņai tīk saldākas garšas, taču šo komponenti receptē katrs var izvēlēties pēc saviem ieskatiem.

 

 

Ja jau par Jāņiem šoreiz runa, – lūk, arī daži ticējumi skaistumam, bagātībai un laimei:

  • Jāņu nakti zied paparde ar krāšņiem ziediem, kas viņu redz ziedot, tas ir laimīgs un tam piepildās viss, ko viņš vēlas.
  • Smaržīgo āboliņu vajag Jāņa naktī pagalvī likt, kad viņš uzzied, tad ir laime.
  • Jāņu ugunskuri jākur kalniņos. Ugunskura pelnos Dieviņš naudu ber.
  • Jāņa naktī ap pusnakti jābrien pa ūdeni, tad atradīs naudu pastalās.
  • Lai iegūtu skaistumu, tad Jāņu rītā ir jāmazgājas rasā.
  • Ja grib, lai gari mati aug, tad Jāņu naktī pusnaktī vajag iet kur apīņi aug un sukāt galvu.

 

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

Panētajam sieram

  • 400 g Jāņu siera ar ķimenēm
  • 200 ml medalus
  • 1 glāze kukurūzas cietes
  • 1 glāze kviešu miltu
  • 1 ola
  • 1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera
  • 1 tējkarote ķiploku sāls
  • šķipsniņa sāls

Grauzdiņiem

  • rupjmaize
  • 2 daiviņas ķiploka
  • Olīveļļa
  • puse ēdamkarotes medus
  • citrona miza

Sastāvdaļas mērcītei

  • neliela buntīte diļļu
  • 200 ml kefīra
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 3 redīsi
  • medus

 

Pagatavošana

  1. Pagatavo mīklu fritēšanai. Sajauc kopā olu, kukurūzas cieti, miltus un alu. Pievieno garšvielas – ķiploku sāli un paprikas pulveri, visu sajauc viendabīgas konsistences mīklā un liek ledusskapī nostāvēties 10 minūtes.
  2. Pagatavo mērci, sablendējot kopā kefīru, dilles, redīsus un ķiploka daiviņu. Pēc garšas pievieno arī nedaudz medus un sāls.
  3. Sagriež vēlamos izmēros rupjmaizi un smalki sakapā ķiplokus. To visu sacilā kopā ar rupjmaizi un eļļu, pievieno medu.
  4. Atstāj grauzdiņus uz 10 minūtēm savilkties un tad liek 200 grādos krāsnī uz vēl 10 minūtēm, līdz grauzdiņi kļūst kraukšķīgi. Kad grauzdiņi gatavi, tiem pārrīvē pāri citrona miziņu un pārkaisa ar sāli. Ja gribas saldumiņu, var visu papildināt ar dažām pilītēm medus.
  5. Sagriež sieru nelielās standziņās.
  6. Nelielā katliņā uzkarsē eļļu. Siera standziņas iemērc mīklā un fritē, līdz tās ir viegli zeltainas.
  7. Pasniedz nekavējoties kopā ar mērci.

Komentāri:

Jūsu komentārs: