Recepte

Greipfrūtu, zilā siera un vītinātā šķiņķa salāti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 2 avokado
  • 1 greipfrūts
  • 1 podiņš vai cits iepakojums lapu salātu ( ~ 120-150 g salātlapu)
  • 50-75 g basturmas vai citas vītinātas gaļas
  • 100 g zilā siera
  • 2 šķēles tostermaizes
  • 1 ķiploka daiviņa

Mērcei:

  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 2 ēdamkarotes balzamiko etiķa
  • sāls, cukurs, malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Avokado nomizo, pārgriež uz pusēm, izņem sēklu un sagriež nelielos gabaliņos.
  2. Salātlapas nomazgā un nosusina dvielī vai salātlapu žāvētājā.
  3. Greipfrūtu nomazgā un ar asu nazi nogriež mizu. Augļa mīkstumu sagriež mazos gabaliņos.
  4. Atsevišķā bļodiņā sakuļ mērces sastāvdaļas.
  5. Lielā bļodā liek salātlapas, avokado gabaliņus, greipfrūtu. Pārlej ar mērci un visu viegli sacilā.
  6. Vītinātās gaļas šķēlītes saplēš mazākos gabaliņos, zilo sieru ar pirkstiem sadrupina gabaliņos un pārber pāri salātiem.
  7. Tostermaizi apgrauzdē. Ķiploka daiviņu nomizo un ar to ierīvē vēl karstās maizes šķēles. Tad tās sagriež nelielos kubiņos un pārkaisa pāri salātiem.

 

Variācijas par tēmu:

Veģetāriešiem salāti ļoti labi garšos arī bez basturmas. Pamēģiniet greipfrūta vietā apelsīnu –salāti būs saldāki. Vītinātās gaļas vietā var izmantot bekona šķēlītes. Bekonu apcep uz sakarsētas pannas 2-3 minūtes un atdzesē. Atdzisušu pievieno salātiem.

 

Der zināt:

Uzmanību, svarīgi!!!

Šos salātus ieteicams gatavot īsi pirms ēšanas, lai tie nesasulotos un, galvenais, tiem pievienotais greipfrūts nekļūtu rūgts. Greipfrūtu var mēģināt tīrīt, katru šķēlīti ar asu nazīti atdalot no plānās, rūgtās apvalka miziņas, ja gatavojot nav steigas. Tomēr drošāk arī šajā gadījumā salātus ēst uzreiz.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avokado nomizo, pārgriež uz pusēm, izņem sēklu un sagriež nelielos gabaliņos.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Salātlapas nomazgā un nosusina dvielī vai salātlapu žāvētājā.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Greipfrūtu nomazgā un ar asu nazi nogriež mizu. Augļa mīkstumu sagriež mazos gabaliņos.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atsevišķā bļodiņā sakuļ mērces sastāvdaļas.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lielā bļodā liek salātlapas, avokado gabaliņus, greipfrūtu. Pārlej ar mērci un visu viegli sacilā.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vītinātās gaļas šķēlītes saplēš mazākos gabaliņos, zilo sieru ar pirkstiem sadrupina gabaliņos un pārber pāri salātiem.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tostermaizi apgrauzdē. Ķiploka daiviņu nomizo un ar to ierīvē vēl karstās maizes šķēles. Tad tās sagriež nelielos kubiņos un pārkaisa pāri salātiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: