Recepte

Grilēta foreles fileja ar zemenēm un magoņu mērci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
2 personām

Nepelnīti reti magones tiek izmantotas ārpus konditorejas robežām. Kombinācijā ar foreli un zemenēm tās garšo pavisam citādi nekā ierastajās magoņmaizītēs!

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 400 g foreles filejas
  • 6 lielas zemenes
  • 2 tējkarotes sinepju
  • 1 daiviņa ķiploka
  • īkšķa lieluma ingvera sakne
  • 30 g baltvīna etiķa
  • 1,5 tējkarotes magoņu sēkliņu

Pagatavošana

  1. Forelei noņem ādu un izņem asakas. Iesāla to. Iesmērē ar 1 tējkaroti sinepju. Pāri liek plānās šķēlītēs sagrieztu ķiploku un ingveru.
  2. Foreli liek folijā un cep uz grila 10 minūtes vai līdz 180°C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes.
  3. Pagatavo mērci: sajauc 1 tējkaroti sinepju ar baltvīna etiķi un magoņu sēkliņām. Ja mērce liekas pārāk asa, tai var pievienot nedaudz apelsīnu sulas vai ūdens.
  4. Zemenes nomazgā un sagriež ripiņās.
  5. Foreli kārto uz salātu maisījuma, pāri liekot zemenes un pārlejot ar mērci.
  6. Pasniedz viegli siltu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: