Recepte

Grilēta forelīte

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Upes forele ir skaista zivs. Tās zvīņas laistās kā varavīksne un smaržo pēc vasaras svaigajiem ūdeņiem. Tagad mazas foreles bieži var iegādāties arī lielveikalos.

Šī recepte ir lieliska savā vienkāršībā un nesamākslotībā. Tikai tīras, nepārsātinātas garšas – ķiploks, citrons, dilles un grila dūmiņš. Lieliski tiks izcelts foreles aromātiskais saldūdens svaigums.

Šādi varat pagatavot jebkuru zivi!

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 2 nelielas foreles, katra ~300 g
  • 1 sīpols
  • sāls, pipari
  • 1 citrona sula
  • 1 buntīte diļļu vai pētersīļu
  • 6 ķiploka daiviņas
  • 6 ķiršu tomātiņi (pēc izvēles)
  • grila reste vai folija

Pagatavošana

  1. Zivi iztīra un nomazgā.
  2. Zivs sānos iegriež trīs slīpus griezumus. Sīpolu notīra un sagriež gredzenos. Ķiploka daiviņas notīra un pārgriež uz pusēm. Ķiršu tomātiņus pārgriež uz pusēm.
  3. Sajauc ½ tējkaroti sāls ar ½ tējkaroti piparu. Ar šo maisījumu ierīvē zivi no ārpuses un iekšpuses. Zivī liek sīpolus, ķiploka daiviņas, tomātu pusītes un veselas dilles. Pārspiež pāri citrona sulu.
  4. Ja grilēsiet cepamajā restē, tad grilējiet uz mērenas liesmas ~ 15 minūtes.
  5. Ja nevēlaties stāvēt klāt, tiniet zivi vairākās folijas kārtās, lieciet uz grila vai uz oglēm un ļaujiet cepties ~ 25 minūtes. Iesakām izmēģināt abus pagatavošanas veidus, jo garša atšķiras!
  6. Pasniedziet ar grilētiem dārzeņiem vai svaigiem lapu salātiem.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zivi iztīra un nomazgā.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zivs sānos iegriež trīs slīpus griezumus. Sīpolu notīra un sagriež gredzenos. Ķiploka daiviņas notīra un pārgriež uz pusēm. Ķiršu tomātiņus pārgriež uz pusēm.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sajauc ½ tējkaroti sāls ar ½ tējkaroti piparu. Ar šo maisījumu ierīvē zivi no ārpuses un iekšpuses. Zivī liek sīpolus, ķiploka daiviņas, tomātu pusītes un veselas dilles. Pārspiež pāri citrona sulu.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja grilēsiet cepamajā restē, tad grilējiet uz mērenas liesmas ~ 15 minūtes.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja nevēlaties stāvēt klāt, tiniet zivi vairākās folijas kārtās, lieciet uz grila vai uz oglēm un ļaujiet cepties ~ 25 minūtes. Iesakām izmēģināt abus pagatavošanas veidus, jo garša atšķiras!

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedziet ar grilētiem dārzeņiem vai svaigiem lapu salātiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: