Recepte

Grilēta sviestmaize ar hurmu un brī sieru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
3 personām

Hurma vizuāli atgādina dzelteno tomātu. Pēc garšas es to raksturotu kā tomāta un mango krustojumu. Lai nu kā, saldenas garšas vienmēr ļoti labi sader ar umami spēcīgajām garšām, ko šajā gadījumā pārstāv sātīgais brī siers un bekons.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 6 šķēles labas tumšās maizes
  • 1 hurma
  • 9 šķēlītes bekona
  • 100 g brī siera
  • 30 g sviesta
  • 1 zariņš rozmarīna

Pagatavošana

  1. Maizes šķēles no abām pusēm apziež ar sviestu.
  2. Hurmu sagriež plānās ripiņās, brī sieru – nelielos gabaliņos.
  3. Rozmarīnu smalki sakapā.
  4. Uz vienas maizes šķēles kārto siera gabaliņus, hurmu un plānas bekona šķēlītes, vienmērīgi pārkaisa ar smalki sakapātu rozmarīnu, pāri liekot vēl sieru un otru maizes šķēli. Uzmanīgi saliek kopā un sapresē, uz brīdi uzliekot pāri maizēm ko smagu.
  5. Liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep ~ 7 minūtes. Var arī uzmanīgi apcept no abām pusēm uz pannas.

Komentāri:

  • Ginta says:

    Man sanāca pārāk sausas maizītes 🙁 bet visumā garša ir interesanta.

  • Dainis says:

    Paldies par interisanto recepti, brokastis man sanāca tiešām labas, garšas mani apmierināja, un pat neprasījas nekāda mērcite klāt. 🙂

Jūsu komentārs: