Recepte

Grilēta teļa fileja ar kabaču šķēlēm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Teļa gaļas fileja ir vienkārši un ātri pagatavojams ēdiens, kas nav jāuzmana gatavojot, jo gaļa cepas, rūpīgi ietītas folijā. Šādi cepot, tā saglabā savu sulīgumu un dabisko garšu un smaržu.

viesis

Autors: viesis

Sastāvdaļas

  • ~ 1 kg teļa filejas gabala
  • svaigi malti dažādi pipari
  • jūras sāls, laba olīveļļa
  • 4 vasaras kabači ar plānu miziņu
  • 50 g sviesta
  • 1 citrons
  • folija

Pagatavošana

  1. Kabačus sagriež 1,5–2 cm slīpās šķēlēs.
  2. No citrona izspiež sulu.
  3. Kabačus liek bļodā, aplej ar citronu sulu un pāris ēdamkarotēm olīveļļas, marinē ~ 15–20 minūtes.
  4. Tikmēr sagatavo gaļu. Uz dēlīša bagātīgi izkaisa svaigi maltus piparus, vēlams, rupja maluma. Gaļas gabalu nomazgā, nosusina, bagātīgi apvārta piparos.
  5. No visām pusēm apsāla, bagātīgi aplaista ar olīveļļu.
  6. Liek uz sakarsēta grila.
  7. Gaļu strauji apcep no visām pusēm zeltaini brūnu, lai aprauj garoziņu.
  8. Liek uz folijas, apziež ar sviestu.
  9. Foliju satin ciet. Gaļas “pauniņu” liek atpakaļ uz grila un uz mērenas uguns karsē ~ 30 minūtes. Cepšanas vidū pauniņu var apgriezt otrādi. Grilam pēc izvēles var pievērt vāku.
  10. Neilgi līdz cepšanas beigām blakus gaļai uz grila kārto kabaču šķēles un cep no abām pusēm gatavas. Cept vajadzēs ~ 5 minūtes no katras puses. Kabačiem jābūt vēl mazliet stingriem. Gatavus tos var apkaisīt ar sāli un pipariem.
  11. Gaļas gatavību pārbauda, attinot foliju un nedaudz iegriežot. Ja gaļas sula ir dzidra, ne sārta – gaļa ir gatava. To pasniedz, sagrieztu šķēlēs, kopā ar kabačiem.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kabačus sagriež 1,5–2 cm slīpās šķēlēs.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No citrona izspiež sulu.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kabačus liek bļodā, aplej ar citronu sulu un pāris ēdamkarotēm olīveļļas, marinē ~ 15–20 minūtes.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tikmēr sagatavo gaļu. Uz dēlīša bagātīgi izkaisa svaigi maltus piparus, vēlams, rupja maluma. Gaļas gabalu nomazgā, nosusina, bagātīgi apvārta piparos.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No visām pusēm apsāla, bagātīgi aplaista ar olīveļļu.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liek uz sakarsēta grila.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļu strauji apcep no visām pusēm zeltaini brūnu, lai aprauj garoziņu.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liek uz folijas, apziež ar sviestu.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foliju satin ciet. Gaļas “pauniņu” liek atpakaļ uz grila un uz mērenas uguns karsē ~ 30 minūtes. Cepšanas vidū pauniņu var apgriezt otrādi. Grilam pēc izvēles var pievērt vāku.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Neilgi līdz cepšanas beigām blakus gaļai uz grila kārto kabaču šķēles un cep no abām pusēm gatavas. Cept vajadzēs ~ 5 minūtes no katras puses. Kabačiem jābūt vēl mazliet stingriem. Gatavus tos var apkaisīt ar sāli un pipariem.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļas gatavību pārbauda, attinot foliju un nedaudz iegriežot. Ja gaļas sula ir dzidra, ne sārta – gaļa ir gatava. To pasniedz, sagrieztu šķēlēs, kopā ar kabačiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: