Recepte

Grilēta zivs ar aromātiskām citrusaugļu ripiņām

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 4 zivs filejas (upes forele, karpa, menca)
  • 1 laims
  • 1 citrons
  • 2 apelsīni
  • 1 sauja svaigu timiāna zaļumu
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls, veseli melnie pipari
  • kulinārijas diegs fileju sasiešanai

Pagatavošana

  1. Zivis fileju sadala porciju gabalos. Ja filejas ir nelielas, tās gatavo veselas. Uzkaisa sāli un piparus.
  2. Nomazgā augļus un pusi no katra sagriež plānās ripiņās. Augļu ripiņas kārto uz vienas filejas.
  3. Uzliek timiāna zariņus.
  4. Uzliek otru filejas pusi.
  5. Ar diegu nosien abas pusītes, lai augļu šķēlītes nekristu ārā cepšanas laikā. Filejas liek bļodā.
  6. Piestā sadrupina piparus un no atlikušajiem augļiem izspiež sulu. Bļodiņā samaisa sulu, piparus, eļļu un ar šo maisījumu pārslaka zivis, pārsedz un uz 1 stundu liek ledusskapī marinēties.
  7. Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā vai uz vidēji sakarsēta grila 15–20 minūtes.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zivis fileju sadala porciju gabalos. Ja filejas ir nelielas, tās gatavo veselas. Uzkaisa sāli un piparus.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nomazgā augļus un pusi no katra sagriež plānās ripiņās. Augļu ripiņas kārto uz vienas filejas.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzliek timiāna zariņus.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzliek otru filejas pusi.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ar diegu nosien abas pusītes, lai augļu šķēlītes nekristu ārā cepšanas laikā. Filejas liek bļodā.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Piestā sadrupina piparus un no atlikušajiem augļiem izspiež sulu. Bļodiņā samaisa sulu, piparus, eļļu un ar šo maisījumu pārslaka zivis, pārsedz un uz 1 stundu liek ledusskapī marinēties.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā vai uz vidēji sakarsēta grila 15–20 minūtes.

Komentāri:

Jūsu komentārs: