Recepte

Gurķis ar tunča un Lieldienu olu pildījumu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 30 min
4 personām

Uzkoda jāēd uzreiz pēc pagatavošanas, lai neatsulojas.

Šo uzkodu var pagatavot, kad pēc Lieldienām esat neziņā, kā tikt galā ar vārīto olu krājumiem, un parastie olu ēdieni jau apnikuši. Kādā plauktā jau parasti atrodas aizmirsta tunča kārbiņa. Desmit minūšu laikā būs gatava lieliska uzkoda, ko var ēst ar dakšiņu un nazi uz šķīvja. Pildītos gurķus var sagriezt tādos gabalos, kādus ērti ēst, turot rokās. Šis variants noteikti patiks bērniem.

Sandra Ošiņa

Autors: Sandra Ošiņa

Stiliste/datorgrafiķe. Sandra izveidoja “Pie Galda!” žurnāla dizainu un stilu, kā arī veidoja žurnāla māksliniecisko noformējumu pirmos divus žurnāla pastāvēšanas gadus. 

Un ne tikai, viņa ir divu bērnu mamma ar “saldajiem īkšķīšiem”, kas pieprit ne tikai gardas kūkas un cepumus, bet arī daudzus citus interesantus ēdienus. Vēl vairāk viņas dzimtas recepšu portālā www.garsigalatvija.lv

 

Sastāvdaļas

  • 1 taisns garais gurķis
  • 3 cieti vārītas olas
  • 1 mazā kārbiņa (185 g) konservēta tunča
  • 50 g majonēzes
  • 1 citrons
  • dīgsti, dilles vai citi zaļumi pārkaisīšanai
  • 2 buntītes redīsu (~ 16–18 redīsi)
  • 200–300 g biezpiena
  • 150–200 g skābā krējuma
  • ½ kukuļa rudzu rupjmaizes
  • dilles, loki un pētersīļi pēc garšas
  • sāls

Pagatavošana

  1. Gurķi noskalo, nosusina un gareniski pārgriež uz pusēm. Ar karoti izgrebj gurķu pusītes, veidojot laiviņas pildīšanai. Gurķa laiviņas liek uz šķīvja.
  2. Izgrebto gurķa daļu smalki sagriež.
  3. Olas noloba, divas no tām sagriež šķēlēs.
  4. Tunci no kārbiņas pārliek sietā un notecina lieko šķidrumu. Kopā ar olām liek šķīvī, ar dakšiņu saspaida un sajauc.
  5. Pievieno sagrieztos gurķus.
  6. Pievieno majonēzi, nedaudz citronu sulas, samaisa.
  7. Pilda gurķu laiviņās.
  8. Zaļumus sakapā. Trešo olu sarīvē un pārkaisa pildītajiem gurķiem, visbeidzot pārkaisa zaļumus un rotā ar citrona šķēlītēm. Gurķus pasniedz galdā, pirms ēšanas katru sagriež 4–6 gabaliņos. Var ēst ar dakšiņu un nazi uz šķīvja, bet ērti arī ēst ar rokām, paņemot uz salvetes.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gurķi noskalo, nosusina un gareniski pārgriež uz pusēm. Ar karoti izgrebj gurķu pusītes, veidojot laiviņas pildīšanai. Gurķa laiviņas liek uz šķīvja.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Izgrebto gurķa daļu smalki sagriež.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olas noloba, divas no tām sagriež šķēlēs.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tunci no kārbiņas pārliek sietā un notecina lieko šķidrumu. Kopā ar olām liek šķīvī, ar dakšiņu saspaida un sajauc.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno sagrieztos gurķus.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno majonēzi, nedaudz citronu sulas, samaisa.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pilda gurķu laiviņās.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaļumus sakapā. Trešo olu sarīvē un pārkaisa pildītajiem gurķiem, visbeidzot pārkaisa zaļumus un rotā ar citrona šķēlītēm. Gurķus pasniedz galdā, pirms ēšanas katru sagriež 4–6 gabaliņos. Var ēst ar dakšiņu un nazi uz šķīvja, bet ērti arī ēst ar rokām, paņemot uz salvetes.

Komentāri:

  • manpatīkgatavot says:

    Pagatavošanā Jūs piemirsāt pieminēt ko dara ar rupjmaizi, kā arī biezpienu izlaidāt… 😉
    Recepti izmēģināju, ātri viegli pagatavojams un izskatas loti labi, taču garšā prasījās, kas asāks klāt, kā piemēram sinepes krējuma vietā..

Jūsu komentārs: