Recepte

Gurķu salāti ar piparmētrām, medu un kazas sieru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
3 personām

Šī recepte nāk no diviem man mīļiem draugiem un bijušajiem kolēģiem – no, iespējams, trakākās Ilzes Latvijā – Ilzes Tigules un labsirdīgākā pavāra Rīgā – Ķūķa. Šie varētu būt arī svaigākie un vienkāršākie salāti, kādus pagatavot vasarā. Bet aromātu kombinācija piparmētras–medus–ķiploki ir pārbaudīta vērtība un kopā darbojas lieliski.

Šiem salātiem svarīgākais – pasniegt tos tikko pagatavotus un vēsus.

Līva Kļaviņa

Autors: Līva Kļaviņa

“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.

Sastāvdaļas

  • 1 kg gurķu
  • buntīte piparmētru
  • dažas ēdamkarotes medus
  • mīkstais kazas siers
  • 1 daiviņa ķiploka, ļoti smalki sakapāta
  • nedaudz sāls

Pagatavošana

  1. Gurķus sagriež garenās šķēlītēs.
  2. Saplucina piparmētru lapiņas nelielos gabaliņos vai smalki sakapā.
  3. Salātiem pievieno mīksto kazas sieru, medu, ķiplokus, piparmētras un pāris šķipsnas sāls un visu kārtīgi samaisa, lai no siera un medus izveidojas mērcīte.

Komentāri:

Jūsu komentārs: