Recepte

Ideāla tomātu un lēcu zupa darbdienu vakariem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Šī patiešām ir lieliska maltītes ideja steidzīgam darbdienas vakaram. Ātri pagatavojama, veselīga, koša un ļoti sātīga.

 

Līva Kļaviņa

Autors: Līva Kļaviņa

“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 200 ml kokosriekstu piena
  • 600 ml konservētu sagrieztu tomātu
  • 900 ml karsta ūdens
  • 400 g sarkano lēcu
  • eļļa
  • sāls

 

Pagatavošana

Pagatavošana:

1. Smalki sakapā sīpolu.

2. Katliņā ar biezu apakšu sakarsē eļļu, un uz lēnas liesmas liek cepties sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Svarīgi ir sīpolus cept lēni, lai tie nebrūnētu, kas rada rūgto garšu. Lēni cepot, sīpolā esošie polimēri sadalās sīkās saldās fruktozes daļiņās. Tas ir tas, ko mēs gribam, lai sabalansētu tomātos esošo skābumu un lai būtu jāpievieno mazāk vai vispār nemaz cukura.

3. Pievieno karstu ūdeni un lēcas, vāra, kamēr lēcas sāk izjukt.

4. Pievieno tomātus, kokosriekstu pienu, smalki sakapātus un saspiestus ķiplokus un sāli, uzvāra.

5. Pielabo garšu – ja nejūt skābumu, pievieno vairāk sāli. Ja par skābu, pievieno mazliet cukura vai kokosriekstu piena. Zupu pasniedz ar grauzdētām sēkliņām un koriandra lapiņām.

 

1. pagatavošanas solis
TomatuLecuZupa_1

1. Smalki sakapā sīpolu.

2. pagatavošanas solis
TomatuLecuZupa_2

2. Katliņā ar biezu apakšu sakarsē eļļu, un uz lēnas liesmas liek cepties sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Svarīgi ir sīpolus cept lēni, lai tie nebrūnētu, kas rada rūgto garšu. Lēni cepot, sīpolā esošie polimēri sadalās sīkās saldās fruktozes daļiņās. Tas ir tas, ko mēs gribam, lai sabalansētu tomātos esošo skābumu un lai būtu jāpievieno mazāk vai vispār nemaz cukura.

3. pagatavošanas solis
KapostuSalati_1

3. Pievieno karstu ūdeni un lēcas, vāra, kamēr lēcas sāk izjukt.

4. pagatavošanas solis
TomatuLecuZupa_3

4. Pievieno tomātus, kokosriekstu pienu, smalki sakapātus un saspiestus ķiplokus un sāli, uzvāra.

5. pagatavošanas solis
TomatuLecuZupa_final

5. Pielabo garšu – ja nejūt skābumu, pievieno vairāk sāli. Ja par skābu, pievieno mazliet cukura vai kokosriekstu piena. Zupu pasniedz ar grauzdētām sēkliņām un koriandra lapiņām.

Komentāri:

  • Inese says:

    Lūdzu izņemiet no komentāriem manu e-pasta adresi, jo tā adrese stāv jau nezin cik mēnešus un pati izdzēst nevaru, jo vienu reizi rakstiju komentārus un tā arī ir palikusi. Paldies!

  • Anete says:

    Izklausās labi!
    Es tieši tādu paču zupu gatavoju ar šķeltajiem zirņiem.
    Tāpat var izmantot ķirbi!

  • bizite says:

    paldies par uzticibu! rakstu pirmo reizi! ar receptem dalisos velak!?

Jūsu komentārs: