Recepte

Iebiezinātā piena un banānu kūka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 1 paciņa šokolādes cepumu “Selga”
  • 260 g sviesta
  • 1 bundžiņa iebiezinātā piena
  • 4 banāni kūkas pildījumam + 1–2 banāni dekorēšanai
  • 150 ml saldā krējuma
  • 0,5 paciņas želatīna
  • tumšā šokolāde dekorēšanai
  • apaļā kūkas veidne gatavošanai

Pagatavošana

  1. Cepumus sablendē un samīca ar 170 g mīksta sviesta. Masu klāj veidnes apakšā un izlīdzina. Liek ledusskapī, kamēr gatavo nākamās kārtas.
  2. Iebiezināto pienu katliņā vāra ar 90 g sviesta. Vāra uz mazas uguns, līdz masa paliek biezāka. Vārot nepārtraukti maisa, lai nepiedegtu, tik ilgi, kamēr no iebiezinātā piena masas sāk atdalīties sviests un visa masa it kā “slidinās” pa katliņu.
  3. Noņem no uguns un, nepārtraukti maisot, atdzesē. Sviests, kas bija atdalījies, pakāpeniski iemaisās masā. Tad savārīto iebiezinātā piena masu klāj virsū cepumu pamatnei. Visu atdzesē.
  4. Banānus sagriež kubiņos un klāj virsū iebiezinātā piena masai.
  5. Saldo krējumu saputo ar cukuru (pēc garšas, lai nav pārāk salds).
  6. Lai saldais krējums neatsulotos, tam pielej pienā vai ūdenī uzbriedinātu un ūdens peldē izkausētu želatīnu.
  7. Sakulto saldo krējumu klāj virsū banāniem.
  8. Rotā ar sarīvētu šokolādi un banānu gabaliņiem. Kūku liek ledusskapī uz dažām stundām.

Komentāri:

  • ivo says:

    Sanāca ļoti salda kūka, bet tā kā mīlu saldumus, tad šis man pa prātam 🙂 paldies! 🙂

  • Aija says:

    Vai labāk taisīt tajā pašā dienā kad kūku pasniedz vai labāk iepriekšējās dienas vakarā?

  • Maris says:

    Kāds iebiezinātais piens nepieciešams. Brūnais, kas ir biezākas masas vai baltais.

  • ieva says:

    var but zemenu un kirsu kuka

  • Kristiāna says:

    Kaut kas man ar šo kūku neizdevās līdz galam. Sanāca šķidra… Visticamāk, ka pie vainas ir nepareizas iebiezinātais piens.

    P.S. Zemenes šo kūku lieliski papildina!

    • Līva Vilnīte says:

      Pie vainas varētu būt tas, ka nepietiekami savārījāt iebiezināto pienu.Citreiz var ņemt jau gatavu – savārīto, kas nopērkams gandrīz katrā veikalā.

      • Kristiāna says:

        Bet kā var iemaisīt jau gatavā iebiezinātā pienā sviestu?

        • Dace Puriņa says:

          Es gatavoju citu kūku, kurā arī nepieciešams samaisīt iebiezināto pienu kopā ar sviestu. Sviestu vajag izkausēt (vēlams istabas temperatūrā, nevis uz plīts) un tad vienkārši bļodā samaisa kopā sviestu ar iebiezināto pienu. Maisa aptuveni 5 min, līdz masa kļūst viendabīga (nav kausētā sviesta kārtiņa gar bļodas malu).

          • Kristiāna says:

            Liels paldies! Kūka sanāca ļoti garšīga iesaku pamēģināt visiem!

  • Antra says:

    Kāds ir vēlamais kūkas veidnes izmērs?

Jūsu komentārs: