Recepte

Ievērosim slaido līniju! Svaigais gurķu un avokado gaspačo ar piparmētrām un baziliku

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Ja tev garšo aukstā zupa, tad šis svaigais gurķu un avokado gaspačo ar piparmētrām, baziliku, bezpiedevu jogurtu un olīveļļu tev pavisam noteikti garšos. Šīs receptes lielākais trumpis ir pagatavošanas ātrums, lai mums visiem paliek vairāk laika pavasara baudīšanai.

Daži būtiski padomi šīs zupas pagatavošanai

Lai šī aukstā zupa sanāktu krēmīgāka, tai pievieno avokado. Šīs receptes gadījumā – divus.

Visas sastāvdaļas blenderī nevajadzētu ievietot uzreiz, bet gan pa daļām, lai nenomocītu ierīci. Ieteikums visus zaļumus sadalīt divās daļās un pēc tam, kad sablenderēta pirmā puse, pievienot tai otru pusi.

Lai uzlabotu zupas garšu, tai nepieciešams pievienot sāli, laima sulu un brūno cukuru. Kad viss jau sablenderēts un šķiet, ka zupa gatava, nesteidzies to servēt šķīvjos. Vēlreiz to pagaršo, lai vajadzības gadījumā pievienotās garšvielas ar blendera palīdzību vēl vari efektīvi iemaisīt zupā.

Garšai un smukumam

Kad pērc sastāvdaļas zupai, atceries iegādāties arī dīkstus. Tie būs gan veselīgi, gan nedaudz sasmalcināti un kopā ar olīveļļu lieliski izskatīsies uzkaisīti uz zupas.

Uģis Veits

Autors: Uģis Veits

Uģis ir šefpavārs Valmiermuižas alus vēstniecībā Rīgā, kā arī TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.

Sastāvdaļas

  • 2 gatavi avokado
  • 20 g ķiploku
  • 15 g čili piparu
  • 300 g garo gurķu
  • 15 g piparmētru
  • 20 g bazilika
  • 20 g kinzas
  • 300 ml bezpiedevu jogurta
  • 1 baltais sīpols
  • 2 selerijas kāti
  • 2 laimi
  • 50 g brūnā cukura
  • 1 iepakojums dīgstu dekorēšanai
  • olīveļļa

Pagatavošana

  1. Gurķus nomizo, izgriež ārā sēkliņas un sakapā smalkāk.
  2. Notīra sīpolus un ķiplokus, sakapā smalkāk.
  3. Nomazgā selerijas kātus, sakapā smalkāk.
  4. Smalki sakapā čilli.
  5. Noplūc no kātiem piparmētru un baziliku, kinzu izmanto ar visiem kātiem. Zaļumus rupji sakapā.
  6. Avokado iztīra no mizas un sagriež smalkāk.
  7. Blenderī lej jogurtu, liek avokado un visas pārējās sastāvdaļas.
  8. Sablendē līdz krēmīgai konsistencei, pievienojot sāli, brūno cukuru un laima sulu.
  9. Atdzesē un pasniedz ar olīveļļu un svaigiem pavasara dīgstiem.

 

Komentāri:

Jūsu komentārs: