Recepte

Indiešu jēra gaļas ēdiens Rogan josh

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
6 personām
viesis

Autors: viesis

Sastāvdaļas

  • 900 g jēra gaļas
  • 250 ml dabīgā jogurta (bez piedevām)
  • 1 tējkarote sāls
  • 3 ēdamkarotes citrona sulas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2,5 cm svaigas ingvera saknes
  • 4 ēdamkarotes eļļas
  • ½ tējkarote kumīna (romiešu ķimenes)
  • 2 lauru lapas
  • 1 tējkarote čili piparu
  • 4 zaļā kardamona pākstis
  • 1 sīpols
  • 2 tējkarotes malta koriandra
  • 2 tējkarotes malta kumīna (romiešu ķimenes)
  • 400 g smalcinātu tomātu savā sulā
  • 3 ēdamkarotes tomātu pastas

Pagatavošana

  1. Gaļu noskalo un nosusina. Ar asu nazi gaļai nogriež liekos taukus un cīpslas. Gaļu sagriež 2,5 cm lielos gabaliņos.
  2. Citronu nomazgā, pārgriež uz pusēm un izspiež sulu. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Ingvera saknes gabaliņu notīra un sarīvē uz vidēji rupjas rīves.
  3. Bļodā samaisa citrona sulu, jogurtu, sāli, ķiplokus un ingveru. Pievieno gaļas gabaliņus un samaisa tā, lai visi gabaliņi būtu pārklāti ar marinādi. Atstāj marinēties uz 1 stundu.
  4. Lielā pannā uzkarsē eļļu un ~2 minūtes cep nesmalcināto kumīnu, līdz tas sāk sprakšķēt. Pievieno lauru lapas, kardamona pākstis. Visu pacep vēl 2 minūtes.
  5. Sīpolu notīra, smalki sagriež un apcep uz pannas, līdz sīpola gabaliņi kļūst caurspīdīgi. Pievieno koriandru, malto kumīnu, čili un cep vēl 2 minūtes.
  6. Pievieno gaļu un turpina cepšanu uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, vēl 5 minūtes.
  7. Pievieno tomātus, tomātu pastu un 150 ml ūdens. Visu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un tad samazina liesmu. Pannai uzliek vāku un turpina gatavošanu uz lēnas uguns 1-1,5 stundas, līdz gaļa ir mīksta.

Komentāri:

Jūsu komentārs: