Recepte

Indijas garšas! Karija vistas giross jogurta – sviesta mērcē ar anīsā tvaicētiem rīsiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Pagatavot Austrumu ēdienus Latvijā varētu šķist izaicinājums, taču tas nebūt tā nav, ko šajā receptē pierāda Uģis no “Gatavo 3” lieliskās komandas. Vissvarīgākais ir izmantot īstās garšvielas, kuras mūsu platuma grādos nu jau pieejamas teju katrā veikalā.

Karija vista ir klasisks indiešu ēdiens, kas ļoti piestāv dzestrākiem laikapstākļiem, kad ir vēlme ar ēdienu sasildīties. Sviests mērci padara ļoti krēmīgu, jogurts skābenu un karija garšvielu maisījuma aromāti ļauj aizceļot uz tālo un silto zemi – Indiju.

 

Uģis Veits

Autors: Uģis Veits

Uģis ir šefpavārs Valmiermuižas alus vēstniecībā Rīgā, kā arī TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.

Sastāvdaļas

  • 200 g vistas šķiņķa
  • 50 g sviesta
  • 100 ml jogurta
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploki
  • 100 ml tomātu savā sulā
  • 100 g rīsu
  • 20 g svaiga koriandra jeb kinzas

“Latplanta” garšvielas:

  • 3 g ingvera pulvera
  • 3 g koriandra
  • 2 g asās paprikas
  • 1 g muskatrieksta
  • 2 g karija pulvera

Kas ir karija pulveris? Karija pulveris ir austrumu garšvielu maisījums, kura sastāvā ir vairākas garšvielas. Ir dažāda veida karija pulveri, kuros attiecīgi ir arī atšķirīgas garšvielas. Visbiežāk karija pulvera sastāvā ir karija koka lapas, koriandrs, kurkuma, ķimenes un čili pipari dažādos maisījumos.

Vārds “karijs” cēlies Indijas dienvidos un tulkojumā nozīmē “mērce”. Ierasti ar kariju saprot gandrīz jebkuru asu garšvielu maisījumu, kura izcelsme ir planētas austrumu reģioni.

Pagatavošana

  1. Nomizo un sagriež sīpolu un ķiplokus. Liek uz lēnas uguns sautēties. Tikmēr sagriež vistu mazākos gabaliņos.
  2. Visas garšvielas piestā saberž viendabīgā pulverī.
  3. Kad sīpoli un ķiploki apcepušies, pievieno vistu un apcep. Pēc tam pievieno garšvielas un tomātu biezeni un sasautē. Beigās pievieno jogurtu, sviestu un vēlreiz kārtīgi sasautē.
  4. Kamēr viss sautējas, katliņā uzvāra rīsus.
  5. Pasniedz ar svaigu koriandru jeb kinzas lapām.

Lai labi garšo!

 

Komentāri:

Jūsu komentārs: