Recepte

Individuālie ābolu pīrāgi kā MC Donaldā

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
10 personām

Šai receptei iedvesmu guvām ēdienu blogeres un garšu pētnieces Ilzes Lipskas blogā – www.absolutsed.lv. Mūs uzrunāja vienkāršība, mazais laiks, kādā to var pagatavot un Ilzes pieteikums, ka pīrāgi ātri pazūd no pannas.

Katrā ziņā nododam arī Jūsu vērtējumam, jo pašas palikām ļoti apmierinātas – vienkārši, ātri un ļoti gardi. Tik gardi, ka zibenīgi pazūd no pannas vēl karsti.

Ilze Lipska

Autors: Ilze Lipska

Ēdienu blogere. Ilzei ir “zaļie īkšķīši”. Viņa audzē dārzeņus, garšaugus un puķu stādus – gan savam priekam, gan arī pārdošanai. Tikpat labi kā siltumnīcā Ilze jūtas virtuvē kopā ar saviem mazajiem resgaļiem. Viņa receptes redz pat sapņos, nemitīgi eksperimentē un, kad bērni nolikti vakarā gulēt, piesēžas pie datora, lai savā blogā www.absolutsed.lv dalītos ar piedzīvoto

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums kārtainās rauga mīklas ar 5 lapiņām
  • 4 -5 rudens āboli
  • Sauja svaigu brūkleņu vai dzērveņu
  • ½ tējkarote kanēļa
  • 2 -3 ēdamkarotes brūnā cukura vai medus
  • 30 g sviesta
  • 1 ola pīrāgu apsmērēšanai

Pagatavošana

  1. Mīklu atlaidina istabas temperatūrā. Uz galda izkaisa nedaudz miltu un katru plāksni izrullē nedaudz lielāku. Tad to sagriež 4 vienādās daļās. 2 daļām veic nelielus iegriezumus, lai āboliem cepoties būtu ko ‘elpot’
  2. Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež mazos gabaliņos.
  3. Ābolus liek uz pannas, pievieno sviestu, kanēli, cukuru un brūklenes un sautē, kamēr āboli ir mīksti, bet ne izjukuši. Pildījumu atdzesē.
  4. Uz tiem gabaliņiem, kuriem nav veikts iegriezums liek pa 1,5 – 2 ēdamkarotēm pildījuma.
  5. Virsū klāj vāciņu – mīklas gabaliņu ar iegriezumiem un ar dakšiņu saspiež visapkārt maliņām.
  6. Olu sakuļ un rūpīgi apsmērē visus pīrāgus, lai tie izceptos zeltaini un spīdētu. Cep cepeškrāsnī 180 grādos ~ 20 minūtes. Pasniedz karstu ar saldējumu, bet ja tiešām paliek pāri, labi garšos arī auksti.
1. pagatavošanas solis
AboluPiragi_1

Mīklu atlaidina istabas temperatūrā. Uz galda izkaisa nedaudz miltu un katru plāksni izrullē nedaudz lielāku. Tad to sagriež 4 vienādās daļās. 2 daļām veic nelielus iegriezumus, lai āboliem cepoties būtu ko ‘elpot’

2. pagatavošanas solis
AboluPiragi_2

Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež mazos gabaliņos.

3. pagatavošanas solis
AboluPiragi_3

Ābolus liek uz pannas, pievieno sviestu, kanēli, cukuru un brūklenes un sautē, kamēr āboli ir mīksti, bet ne izjukuši. Pildījumu atdzesē.

4. pagatavošanas solis
AboluPiragi_4

Uz tiem gabaliņiem, kuriem nav veikts iegriezums liek pa 1,5 – 2 ēdamkarotēm pildījuma.

5. pagatavošanas solis
AboluPiragi_5

Virsū klāj vāciņu – mīklas gabaliņu ar iegriezumiem un ar dakšiņu saspiež visapkārt maliņām.

6. pagatavošanas solis
AboluPiragi_6

Olu sakuļ un rūpīgi apsmērē visus pīrāgus, lai tie izceptos zeltaini un spīdētu. Cep cepeškrāsnī 180 grādos ~ 20 minūtes. Pasniedz karstu ar saldējumu, bet ja tiešām paliek pāri, labi garšos arī auksti.

Komentāri:

Jūsu komentārs: