Recepte

Itāļu virtuves deserts – Panna cotta ar “Pūres” ķiršu smēriņu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
ilgāk par 2 h
6 personām

Itāļu virtuve pārsvarā asociējas ar picu un neskaitāmām pastas variācijām, taču īpaša vieta tajā ir arī saldajiem ēdieniem. “Pūre”, sadarbībā ar Skaties.lv, piedāvā “soli pa solim” recepti gardajam panna cotta desertam.

Tā sagatavošana aizņems aptuveni 20 minūtes, tomēr pilnai laimei un gardam rezultātam ieteicams desertu atdzesēt vismaz uz četrām stundām. No šīm sastāvdaļām sanāks sešas panna cottas porcijas.

Autors: Evelīna Ķimene

Sastāvdaļas

  • 600 ml saldā krējuma
  • 80 ml piena
  • 8 grami želatīna
  • 1 vaniļas pāksts
  • 100 grami cukura
  • Ķiršu smēriņš pasniegšanai
  • Piparmētru lapiņas, pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Bļodiņā lej pienu un pievieno želatīnu, samaisa un noliek malā uzbriest.
  2. Vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm un ar nazi izņem visas pupiņas.
  3. Saldo krējumu lej katliņā, pievieno vaniļas pupiņas, pāksti un cukuru uz vidējas liesmas maisot karsē līdz vārās, aptuveni 7 minūtes, pievieno uzbriedušo želatīnu un maisot vāra vēl 1 minūti, līdz želatīns izkusis.
  4. Atdzesē 10 minūtes.
  5. Nokāš caur smalku sietu un lej formiņās, pilnībā atdzesē, tad pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 4 stundām, vai visu nakti.
  6. Pasniegšanai formiņu patur 15 sekundes karstā ūdenī un izņem desertu.
  7. Pasniedz ar ķiršu smēriņu un piparmētru lapiņu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: