Recepte

Jauktie trīskrāsu rīsu salāti ar spinātiem, grauzdētiem Makadamijas riekstiem un granātābolu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Trīskrāsu rīsi ir interesanti tekstūras un krāsu dēļ, tādēļ tie ir lielisks pamats salātos. Uzskatiet šo recepti kā pamatu un ierosmi dažādām interesantām variācijām, kombinējot riekstus, augļus, dārzeņus un garšaugu eļļas.

Inga Kalniņa

Autors: Inga Kalniņa

Inga Kalniņa ir nu jau pastāvīga žurnāla “Pie Galda!” autore,  divu blogu “Le Petit Pot”, “UrbanicOrganic” un mazās Grētas Teodoras
mamma. Ingai ir ne tikai franču pavārmākslasdiploms kabatā, bet arī milzīga mīlestība pret ēdienu un dzīvi kopumā.

Sastāvdaļas

  • 1 glāze trīskrāsu rīsu
  • 70 g spinātu lapiņu
  • 1 sauja Makadamijas riekstu
  • 1 sauja valriekstu
  • 1 paliels granātābols
  • pistāciju eļļa
  • lazdu riekstu eļļa
  • 1 sarkanais sīpols (nav obligāti)

Pagatavošana

  1. Vispirms pagatavo rīsus. Tos ber vārošā ūdenī (rīsu un ūdens attiecība 1:2,5) un vāra uz lēnas uguns 20 minūtes, katliņam uzliekot vāku. Tad rīsus nokāš un atdzesē.
  2. Tikmēr sagatavo piedevas. Ja vēlas pikantākus salātus, smalkās šķēlēs sagriež sarkano sīpolu.
  3. Karstā pannā ber riekstus un apgrauzdē.
  4. Iztīra granātābola sēkliņas.
  5. Palielā bļodā vai lielā šķīvī liek atdzisušos rīsus, spinātu lapiņas, grauzdētos riekstus, sīpolus un granātābolu sēkliņas. Pārlej ar pistāciju eļļu un lazdu riekstu eļļu. Salātus viegli samaisa. Lai būtu garšu kontrasts, pārkaisa ar Himalaju pārslu sāli.

Komentāri:

Jūsu komentārs: