Recepte

Jēra gaļa ar āboliem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h, līdz 2 h
4 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 700 g jēra gaļas (pleca mīkstuma)
  • 3 lieli, skābeni āboli
  • 4 vidēja lieluma kartupeļi
  • 1 ķiploka galviņa
  • 1 buntīte kinzas
  • sāls, malti melnie pipari
  • šķipsniņa kanēļa
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Gaļu noskalo un ar papīra salveti nosusina. Sagriež šķēlēs.
  2. Ābolus noskalo, pārgriež uz pusēm un izņem serdi, bet nemizo.
  3. Sagriež šķēlītēs.
  4. Kartupeļus nomizo, nomazgā un sagriež palielos gabaliņos.
  5. Ķiploka daiviņas notīra, bet nesasmalcina. Zaļumus noskalo un sasmalcina.
  6. Gaļai uzkaisa kanēli, sāli un piparus. Gatavošanai izmanto katlu vai pannu ar biezu dibenu. Vispirms sakarsētā eļļā apcep gaļu no abām pusēm viegli brūnu. Lai gaļa būtu sulīgāka, cepšanas laikā gaļas šķēlēm nevajadzētu saskarties.
  7. Virs apceptās gaļas uzber daļu sagriezto ābolu un kartupeļu. Pārkaisa ar sāli, pipariem un pusi no zaļumiem.
  8. Tad pievieno atlikušos ābolus, kartupeļus, ķiploka daiviņas un visu pārlej ar 1 l verdoša ūdens. Katlam uzliek vāku un sautē uz vidēji lielas liesmas ~ 1,5 stundu, līdz gaļa kļūst mīksta. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl nedaudz ūdens.
  9. Sautējumu pasniedz, pārkaisītu ar atlikušo daļu sasmalcinātās kinzas.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļu noskalo un ar papīra salveti nosusina. Sagriež šķēlēs.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ābolus noskalo, pārgriež uz pusēm un izņem serdi, bet nemizo.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagriež šķēlītēs.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupeļus nomizo, nomazgā un sagriež palielos gabaliņos.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķiploka daiviņas notīra, bet nesasmalcina. Zaļumus noskalo un sasmalcina.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļai uzkaisa kanēli, sāli un piparus. Gatavošanai izmanto katlu vai pannu ar biezu dibenu. Vispirms sakarsētā eļļā apcep gaļu no abām pusēm viegli brūnu. Lai gaļa būtu sulīgāka, cepšanas laikā gaļas šķēlēm nevajadzētu saskarties.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Virs apceptās gaļas uzber daļu sagriezto ābolu un kartupeļu. Pārkaisa ar sāli, pipariem un pusi no zaļumiem.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tad pievieno atlikušos ābolus, kartupeļus, ķiploka daiviņas un visu pārlej ar 1 l verdoša ūdens. Katlam uzliek vāku un sautē uz vidēji lielas liesmas ~ 1,5 stundu, līdz gaļa kļūst mīksta. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl nedaudz ūdens.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sautējumu pasniedz, pārkaisītu ar atlikušo daļu sasmalcinātās kinzas.

Komentāri:

  • Laura says:

    Ļoti garšīgi un vienkārši. Es gan kartupeļus griezu lielākos gabaliņos un nākošreiz atstāšu vēl nedaudz lielākus.

Jūsu komentārs: