Recepte

Jēra gaļa ar dārzeņiem, melnajām plūmēm un kanēli

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
6 personām

Jēra gaļai ir raksturs. Ar savu specifisko smaržu un garšu tā var sagādāt patiesu gastronomisku baudu vai gluži pretēji – radīt vilšanos un nepatiku.

Pasniegta šādā sautējumā, gaļa ir ļoti mīksta un sulīga, piesūkusies ar dārzeņu aromātiskajām sulām.

Sastāvdaļas

  • 1,5-2 kg jēra gaļas cepeša gabals
  • 1 liels sīpols
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 2 burkāni
  • 2 tējkarotes maltas paprikas
  • 1 tējkarote maltu melno piparu
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 1 tējkarote sāls
  • 10 melnās žāvētās plūmes
  • eļļa

Pagatavošana

1. Gaļu noskalo un nosusina papīra dvielī.
2. Bļodiņā vai piestā samaisa garšvielas ar 1 ēdamkaroti eļļas.
3. Ar garšvielu maisījumu ierīvē gaļu un ieliek to slēgtā traukā uz 3-4 stundām ledusskapī.
4. Burkānus notīra un sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolu notīra un sagriež gredzenos. Ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā. Melnās plūmes sagriež četrās daļās.
5. Uzkarsē pannā eļļu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno ķiplokus un burkānus, plūmes. Nepārtraukti maisot, cep ~ 5 minūtes, tad pannas saturu pārliek lielākā katlā.
6. Uz pannas apcep gaļu no visām pusēm viegli brūnu. Kad gaļa ir apcepta, to liek katlā uz garšsaknēm.
7. Pielej ~ 300 ml verdoša ūdens, uzliek vāku un sutina uz lēnas uguns 1,5-2 stundas, līdz gaļa ir mīksta. Gatavošanas laikā uzmana, lai šķidrums katlā neizvārās.

Komentāri:

Jūsu komentārs: