Recepte

Jēra gaļa kurdu gaumē

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
4 personām

Jāpiemin, ka tradicionālie kurdu ēdieni ir ļoti asi un tāpēc katrs ēdiena gatavotājs ēdiena stiprumu var variēt pēc savas garšas izjūtām.

viesis

Autors: viesis

Sastāvdaļas

  • 1 kg jēra šķiņķa gaļas
  • 1 ķiploku galviņa
  • 9 tomāti
  • 2 lielas sarkanās paprikas
  • 3 svaigi čili pipari
  • 1 tējkarote malta čili
  • 1 tējkarote kumina
  • 1 bunte pētersīļu
  • 100 g sviesta
  • eļļa cepšanai
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Tomātus blanšē verdošā ūdenī, novelk tiem miziņu un sagriež mazos gabaliņos.
  2. Ķiploka daiviņas notīra un smalki sagriež.
  3. Paprikas noskalo, izņem sēklotni un sagriež mazos gabaliņos.
  4. Zaļumus noskalo un smalki sagriež.
  5. Gaļu noskalo zem tekoša ūdens un nosusina sausu. Uzkarsē sausu pannu un liek cepties gaļas šķēles. Pannai uzliek vāku un sutina uz nelielas liesmas ~ 40 minūtes. Cepšanas laikā izdalīsies gaļas sula, kurā gaļa sutināsies.
  6. Čili piparus noskalo un sagriež nelielās ripiņās vai gabaliņos.
  7. Kad gaļa ir sutināta ~ 40 minūtes un ir mainījusi krāsu, pielej 2–3 ēdamkarotes eļļas. Gaļas šķēles apgroza, lai taukvielas tām tiktu klāt no visām pusēm.
  8. Gaļai pievieno papriku, ķiplokus, svaigos čili piparus, malto čili, pieber kuminu un šķipsniņu sāls. Visu pacep vēl 5–10 minūtes.
  9. Pannas saturu pārliek lielākā katlā.
  10. Tad pievieno tomātus un pieliek sviestu. Katlam uzliek vāku un sutina apmēram 1 stundu, līdz gaļa ir kļuvusi mīksta.
  11. Kad gaļa ir mīksta, pie ber zaļumus un pasniedz ar svaigiem salātiem un/vai svaigu kviešu maizi.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomātus blanšē verdošā ūdenī, novelk tiem miziņu un sagriež mazos gabaliņos.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķiploka daiviņas notīra un smalki sagriež.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paprikas noskalo, izņem sēklotni un sagriež mazos gabaliņos.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaļumus noskalo un smalki sagriež.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļu noskalo zem tekoša ūdens un nosusina sausu. Uzkarsē sausu pannu un liek cepties gaļas šķēles. Pannai uzliek vāku un sutina uz nelielas liesmas ~ 40 minūtes. Cepšanas laikā izdalīsies gaļas sula, kurā gaļa sutināsies.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Čili piparus noskalo un sagriež nelielās ripiņās vai gabaliņos.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad gaļa ir sutināta ~ 40 minūtes un ir mainījusi krāsu, pielej 2–3 ēdamkarotes eļļas. Gaļas šķēles apgroza, lai taukvielas tām tiktu klāt no visām pusēm.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļai pievieno papriku, ķiplokus, svaigos čili piparus, malto čili, pieber kuminu un šķipsniņu sāls. Visu pacep vēl 5–10 minūtes.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannas saturu pārliek lielākā katlā.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tad pievieno tomātus un pieliek sviestu. Katlam uzliek vāku un sutina apmēram 1 stundu, līdz gaļa ir kļuvusi mīksta.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad gaļa ir mīksta, pie ber zaļumus un pasniedz ar svaigiem salātiem un/vai svaigu kviešu maizi.

Komentāri:

  • ivo says:

    Vienreizēja recepte! Man patīk ka šis ēdiens ir tā tikai nedaudz jūtami ass! Vienīgais ka ilgi jāgatavo, bet tas ir to vērts lai nobaudītu ko tādu! Īsts ēdiens ziemas vakariem! 🙂

Jūsu komentārs: