Recepte

Jēra stilbs

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
10 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • Jēra kāja
  • 2 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote drupinātu melno piparu vai dažādu piparu maisījuma
  • 3 zariņi rozmarīna
  • 1 vesela ķiploka galviņa gaļas cepšanai + 3 daiviņas kartupeļiem
  • 1 citrons
  • eļļa
  • 2-3 kartupeļi katram ēdājam

Pagatavošana

  1. Ķiploka daiviņas notīra. Pusi ķiploka daiviņu izspiež caur ķiploku spiedi.
  2. Gaļu noskalo un nosusina, ar asu nazi gaļā izdara nelielus griezumus.
  3. Griezumos ieliek veselas ķiploka daiviņas.
  4. Rozmarīnu noskalo. Vienu rozmarīna zariņu sasmalcina.
  5. Bļodiņā sajauc sāli un piparus. Pievieno sasmalcināto rozmarīnu un 4 ēdamkarotes eļļas.
  6. Citronu noskalo, nosusina un pārgriež uz pusēm. No vienas puses izspiež sulu. Pievieno sālim un pipariem.
  7. Samaisa.
  8. Ar eļļas maisījumu rūpīgi ierīvē jēra kāju, liek to lielākā traukā.
  9. Gaļas virspusē ar nazi nedaudz iegriež un ieliek rozmarīna pušķīšus. Pārsedz un atstāj ledusskapī uz 24 stundām.
  10. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220°C temperatūrai. Gaļu liek cepeša maisiņā. Ja nav pieejams lielāks cepeša maisiņš, tad cepšanai izmanto divus, uzvelkot tos gaļai no abām pusēm. Gaļu liek cepties, cep ~ 1,5 stundas.
  11. Kartupeļus notīra, noskalo un pārgriež uz pusēm. Ja kartupeļi ir lieli, tos sagriež 4 daļās. Notīra 3 daiviņas ķiploka un izspiež caur ķiploku spiedi. Rozmarīna zariņam noplēš lapas un tās sasmalcina. Kartupeļus samaisa ar šķipsniņu sāls, ķiplokiem, rozmarīnu un pārslaka ar eļļu.
  12. Pēc ~ 1,5 stundām no gaļas cepšanas sākuma apkārt gaļai uz pannas liek kartupeļus un cep, līdz tie mīksti.
  13. Pasniedz karstu.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķiploka daiviņas notīra. Pusi ķiploka daiviņu izspiež caur ķiploku spiedi.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļu noskalo un nosusina, ar asu nazi gaļā izdara nelielus griezumus.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Griezumos ieliek veselas ķiploka daiviņas.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rozmarīnu noskalo. Vienu rozmarīna zariņu sasmalcina.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bļodiņā sajauc sāli un piparus. Pievieno sasmalcināto rozmarīnu un 4 ēdamkarotes eļļas.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Citronu noskalo, nosusina un pārgriež uz pusēm. No vienas puses izspiež sulu. Pievieno sālim un pipariem.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samaisa.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ar eļļas maisījumu rūpīgi ierīvē jēra kāju, liek to lielākā traukā.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļas virspusē ar nazi nedaudz iegriež un ieliek rozmarīna pušķīšus. Pārsedz un atstāj ledusskapī uz 24 stundām.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220°C temperatūrai. Gaļu liek cepeša maisiņā. Ja nav pieejams lielāks cepeša maisiņš, tad cepšanai izmanto divus, uzvelkot tos gaļai no abām pusēm. Gaļu liek cepties, cep ~ 1,5 stundas.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupeļus notīra, noskalo un pārgriež uz pusēm. Ja kartupeļi ir lieli, tos sagriež 4 daļās. Notīra 3 daiviņas ķiploka un izspiež caur ķiploku spiedi. Rozmarīna zariņam noplēš lapas un tās sasmalcina. Kartupeļus samaisa ar šķipsniņu sāls, ķiplokiem, rozmarīnu un pārslaka ar eļļu.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pēc ~ 1,5 stundām no gaļas cepšanas sākuma apkārt gaļai uz pannas liek kartupeļus un cep, līdz tie mīksti.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz karstu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: