Recepte

Jērgaļas zupa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
4 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg jēra gaļas (kauliņi, lāpstiņa, ribiņas)
  • 300 g kaltētu turku zirņu vai 2 x 400 ml bundžas konservētu
  • 5 kartupeļi
  • ½ selerijas saknes
  • 1 liels sīpols
  • 2 burkāni
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 2 tējkarotes ķimeņu
  • 1 tējkarote malta koriandra
  • 0,2 tējkarotes čili piparu
  • sāls, svaigi malti pipari
  • 2 lauru lapas
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Vakarā zirņus aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uz nakti mērcēties. Nākamajā dienā ūdeni nolej. Var izmantot arī konservētos zirņus bundžā.
  2. Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un sakapā.
  3. Burkānus un selerijas sakni notīra, sagriež nelielos gabaliņos.
  4. Uzkarsē pannā eļļu, un liek cepties selerijas un burkānus. Pacep 3–5 minūtes. Pievieno sīpolus un ķiplokus, pacep, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi, un pārliek visu zupas katlā.
  5. Uz pannas no visām pusēm apcep gaļu viegli brūnu. Cepšanas laikā uzkaisa sāli un piparus.
  6. Kad gaļa apcepta, liek katlā. Pievieno ~ 3 l ūdens. Vārīšanās sākumā zupai nosmeļ putas.
  7. Pievieno zirņus, garšvielas un vāra, līdz zirņi ir mīksti. Ja izmanto konservētos zirņus, tad tos, iepriekš noskalotus, pievieno gatavošanas beigās.
  8. Kartupeļus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Kad zirņi ir gandrīz mīksti, pievieno kartupeļus, un vāra, līdz viss ir gatavs. Pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas.
1. pagatavošanas solis
Jera_zupa – 1

Vakarā zirņus aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uz nakti mērcēties. Nākamajā dienā ūdeni nolej. Var izmantot arī konservētos zirņus bundžā.

Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un sakapā.

2. pagatavošanas solis
Jera_zupa – 2

Burkānus un selerijas sakni notīra, sagriež nelielos gabaliņos.

3. pagatavošanas solis
Jera_zupa – 3

Uzkarsē pannā eļļu, un liek cepties selerijas un burkānus. Pacep 3–5 minūtes. Pievieno sīpolus un ķiplokus, pacep, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi, un pārliek visu zupas katlā.

4. pagatavošanas solis
Jera_zupa – 4

Uz pannas no visām pusēm apcep gaļu viegli brūnu. Cepšanas laikā uzkaisa sāli un piparus.

5. pagatavošanas solis
Jera_zupa – 5

Kad gaļa apcepta, liek katlā.

6. pagatavošanas solis
Jera_zupa – 6

Pievieno ~ 3 l ūdens. Vārīšanās sākumā zupai nosmeļ putas.

7. pagatavošanas solis
Jera_zupa – 7

Pievieno zirņus, garšvielas un vāra, līdz zirņi ir mīksti. Ja izmanto konservētos zirņus, tad tos, iepriekš noskalotus, pievieno gatavošanas beigās.

8. pagatavošanas solis
Jera_zupa – 8

Kartupeļus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Kad zirņi ir gandrīz mīksti, pievieno kartupeļus, un vāra, līdz viss ir gatavs. Pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: