Recepte

Jūras delikatese ar attieksmi – mīdijas ar čorizo un “Pūres” salsa mērci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Mīdijas ir ļoti garšīga, veselīga un ātri pagatavojama jūras velte. Arī pie mums šī dienvidu zemju delikatese ir viegli pieejama un nav nemaz jāiet, piemēram, uz kādu Vidusjūras virtuves restorānu, lai izbaudītu to pēc pilnas programmas.

“Pūre” un Skaties.lv piedāvā recepti, kas iepriecinās pat vislielākos “gurmānus” – mīdijas ar čorizo un salsas mērci.

Autors: Evelīna Ķimene

Sastāvdaļas

  • 1,5 kilogrami mīdiju
  • 150 grami sausā baltvīna
  • 100 grami čorizo
  • 100 grami seleriju kātu
  • 1 puravs
  • Pētersīļu buntīte
  • 30 grami sviesta
  • Olīveļļa
  • 100 grami salsas

Pagatavošana

  1. Plānās šķēlītēs sagriež čorizo, seleriju kātus, sakapā puravu un visu liek kopā traukā.
  2. Sakapā pētersīļus.
  3. Uz pannas / katlā uzkarsē 1 ēdamkaroti olīveļļas un izkausē 30 gramus sviesta.
  4. Pievieno čorizo, puravu, seleriju kātus un cep līdz dārzeņi kļūst caurspīdīgi.
  5. Pielej 150 gramus sausā baltvīna un pievieno “Pūres” salsu.
  6. Liek mīdijas, uzliek vāku un karsē 3 minūtes līdz tās atveras.
  7. Pievieno pētersīļus un ceļ galdā.

Komentāri:

Jūsu komentārs: