Recepte

Ķirbju risoto ar kanēli

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām

Ziemassvētku garšām bagāts, sātīgs ēdiens ar burvīgu aromātu, kurā apvie- nojas kanēļa siltums un ķirbja saldums. Krēmīgā rīsu konsistence lieliski sader ar maigajām un siltajām garšām.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 400 g arborio vai apaļgaudu rīsu
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 1 apelsīns
  • 
sāls
  • 300 g ķirbja
  • 150 g Parmas siera
  • 200 ml sausa baltvīna
  • 50 g sviesta
  • 100 g bekona dekoram (pēc izvēles)

Dārzeņu buljonam:

  • gabaliņš čili pipara
  • 1 daiviņa ķiploka
  • neliels gabaliņš burkāna
  • 1 l ūdens
  • 1 timiāna zariņš
  • sāls, pipari

 

 

Pagatavošana

1. No minētajām sastāvdaļām izvāra buljonu.

2. Sakarsētā dziļā pannā izkausē sviestu un ieber rīsus, apcep, līdz tie kļūst caurspīdīgi un gaiši dzelteni.

3. Pievieno glāzi sausa baltvīna, ļauj iztvaikot alkoholam.

4. Ķirbi sagriež nelielos gabali- ņos un pievieno rīsiem.

5.Pievieno pirmo kausiņu dārzeņu buljona, un, lēni maisot, ļauj tam izsautēties. Atkārto procesu un pievieno buljonu pa vienam kausiņam, kamēr viss buljona daudzums iztērēts un rīsi uzbrieduši. Tas prasīs apmēram pusstundu laika.

6. Kad rīsi mīksti, pievieno sulu no 1 apelsīna, iemaisa kanēli un sarīvētu Parmas sieru. Pasniedz nekavējoties.

 

1. pagatavošanas solis
Risotto_1

1. No minētajām sastāvdaļām izvāra buljonu.

2. pagatavošanas solis
Risotto_2

2. Sakarsētā dziļā pannā izkausē sviestu un ieber rīsus, apcep, līdz tie kļūst caurspīdīgi un gaiši dzelteni.

3. pagatavošanas solis
Risotto_3

3. Pievieno glāzi sausa baltvīna, ļauj iztvaikot alkoholam.

 

 

 

4. pagatavošanas solis
Risotto_4

4. Ķirbi sagriež nelielos gabali- ņos un pievieno rīsiem.

5. pagatavošanas solis
Risotto_5

5.Pievieno pirmo kausiņu dārzeņu buljona, un, lēni maisot, ļauj tam izsautēties. Atkārto procesu un pievieno buljonu pa vienam kausiņam, kamēr viss buljona daudzums iztērēts un rīsi uzbrieduši. Tas prasīs apmēram pusstundu laika.

6. pagatavošanas solis
Risotto_6

6. Kad rīsi mīksti, pievieno sulu no 1 apelsīna, iemaisa kanēli un sarīvētu Parmas sieru. Pasniedz nekavējoties.

Komentāri:

Jūsu komentārs: