Recepte

Kabaču-citronu krēmzupa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Kabaču ēdiens var būt arī izsmalcināts. To Jūs noteikti teiktu par šo biezo, maigo kabaču zupu, kam smalko, neatkārtojamo garšu piešķir citrons.

viesis

Autors: viesis

Sastāvdaļas

  • 1 purava kāta baltā daļa
  • 4 nelieli kabači
  • 1 liels vai 2 vidēji kartupeļi
  • ½ citrona
  • 1 l buljona
  • 100 ml saldā krējuma
  • 1 lauru lapa
  • eļļa cepšanai
  • šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
  • sāls

Pagatavošana

  1. Puravam nogriež zaļās lapas. Kāta baltajai daļai atdala ārējās lapas un noskalo smiltis. Smalki sagriež.
  2. Kartupeli nomizo un sagriež šķēlītēs.
  3. Ja kabačiem ir cietas mizas, tās nomizo. Pārgriež uz pusēm un izņem sēklas. Sagriež palielos kubiņos.
  4. Uzkarsē pannā eļļu un 2-3 minūtes apcep puravus.
  5. Katlā liek kabačus un kartupeļus.
  6. Pielej buljonu.
  7. Pievieno saceptos pu­ravus.
  8. Pievieno lauru lapu. Visu vāra uz ne­lielas liesmas, līdz kartupeļi ir mīksti.
  9. Katla saturam pielej saldo krējumu.
  10. Izņem lauru lapu, un visu sablendē viendabīgā masā.
  11. Tad pievieno citrona sulu, šķipsniņu rīvēta muskatrieksta un visbeidzot pēc garšas – sāli.
  12. Pasniedz karstu vai arī atdzesētu.

 

Variācijas par tēmu:

Zupai var pievienot arī 1-2 ķiploka daiviņas un citrona mizas skaidiņas.

Pasniedzot zupu, to var bagātināt ar baltmaizes grauzdiņiem vai plāni sagrieztām pavisam jaunu kabaču ripiņām.

 

Der zināt:

Nelieliem kabačiem un cukini miziņa ir maiga, un tos pirms lietošanas nav nepieciešams mizot.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Puravam nogriež zaļās lapas. Kāta baltajai daļai atdala ārējās lapas un noskalo smiltis. Smalki sagriež.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupeli nomizo un sagriež šķēlītēs.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja kabačiem ir cietas mizas, tās nomizo. Pārgriež uz pusēm un izņem sēklas. Sagriež palielos kubiņos.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē pannā eļļu un 2-3 minūtes apcep puravus.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katlā liek kabačus un kartupeļus.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pielej buljonu.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno saceptos pu­ravus.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno lauru lapu. Visu vāra uz ne­lielas liesmas, līdz kartupeļi ir mīksti.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katla saturam pielej saldo krējumu.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Izņem lauru lapu, un visu sablendē viendabīgā masā.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tad pievieno citrona sulu, šķipsniņu rīvēta muskatrieksta un visbeidzot pēc garšas – sāli.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz karstu vai arī atdzesētu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: