Recepte

Kabaču sautējums ar mednieku desiņām

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 2 nelieli kabači
  • 1 baklažāns
  • 1 paprika
  • 4 tomāti
  • 2 sīpoli
  • 3 ķiploka daiviņas
  • buntīte zaļumu, 2–3 timiāna zariņi
  • 100 ml saldā krējuma
  • sāls, malti melnie pipari
  • 5 mednieku desiņas
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Baklažānu sagriež ripās un apkaisa ar sāli. Atstāj uz 10 minūtēm, lai noņemtu lieko rūgtumu.
  2. Kabačus un papriku noskalo, sagriež stienīšos.
  3. Sīpolus un ķiploka daiviņas nomizo un smalki sakapā.
  4. Zaļumus sakapā.
  5. Tomātus nomazgā un sagriež ripās.
  6. Vienu mednieku desiņu sagriež ripiņās.
  7. Vispirms sakarsētā pannā apcep sīpolus zeltainus. Noņem no pannas.
  8. Tad pannā apcep kabačus, baklažānus un papriku.
  9. Saceptajiem dārzeņiem pievieno saceptos sīpolus, kapātus ķiplokus, ripiņās sagriezto mednieku desiņu. Visu pārsedz ar tomātu ripām un pārlej ar saldo krējumu. Pēc garšas pievieno sāli, piparus. Visu sautē 10–15 minūtes. 5 minūtes pirms sautēšanas beigām sautējumu pārkaisa ar zaļumiem.
  10. Mednieku desiņām abos galos iegriež krusteniski 2–3 cm, vidusdaļā 4–5 slīpas svītriņas.
  11. Kad sautējums gatavs, uz atsevišķas pannas apcep mednieku desiņas. Pasniedz sautējumu kopā ar mednieku desiņām un šķēli graudu maizes.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Baklažānu sagriež ripās un apkaisa ar sāli. Atstāj uz 10 minūtēm, lai noņemtu lieko rūgtumu.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kabačus un papriku noskalo, sagriež stienīšos.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolus un ķiploka daiviņas nomizo un smalki sakapā.

Zaļumus sakapā.

Tomātus nomazgā un sagriež ripās.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vienu mednieku desiņu sagriež ripiņās.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vispirms sakarsētā pannā apcep sīpolus zeltainus. Noņem no pannas.

Tad pannā apcep kabačus, baklažānus un papriku.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saceptajiem dārzeņiem pievieno saceptos sīpolus, kapātus ķiplokus, ripiņās sagriezto mednieku desiņu. Visu pārsedz ar tomātu ripām un pārlej ar saldo krējumu. Pēc garšas pievieno sāli, piparus. Visu sautē 10–15 minūtes. 5 minūtes pirms sautēšanas beigām sautējumu pārkaisa ar zaļumiem.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mednieku desiņām abos galos iegriež krusteniski 2–3 cm, vidusdaļā 4–5 slīpas svītriņas.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad sautējums gatavs, uz atsevišķas pannas apcep mednieku desiņas. Pasniedz sautējumu kopā ar mednieku desiņām un šķēli graudu maizes.

Komentāri:

Jūsu komentārs: