Recepte

Kamambēra siera un dzērveņu kraukšķis

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 30 min
4 personām
Māra Pole

Autors: Māra Pole

Māra Pole, ēdienu un garšu entuziaste.

 

Sastāvdaļas

  • 1 tējkarote olīveļļas
  • 1 mazs sarkanais sīpols
  • 1 ēdamkarote balzametiķa
  • 3 ēdamkarotes sarkanvīna
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 100 g dzērveņu
  • 250 g kārtainās mīklas
  • 125 g kamambēra siera
  • svaigs timiāns dekoram

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 ºC temperatūrai, noklāj pannu ar cepamo papīru. Smalki sagriež sarkano sīpolu.
  2. Pannā uzkarsē olīveļļu un cep sarkanos sīpolus, līdz tie mīksti. Pievieno balzametiķi, sarkanvīnu, cukuru, dzērvenes un karsē, līdz viss sabiezē un sasniedz ievārījuma konsistenci.
  3. Izrullē mīklu uz virsmas, kas viegli pārkaisīta ar miltiem, un sagriež to 3 cm lielos kvadrātiņos.
  4. Liek uz cepamā papīra un cep krāsnī ~ 10–15 minūtes, līdz tie ir uzpūtušies un zeltaini.
  5. Kamambēru sagriež 2,5 cm lielos kvadrātiņos, katru kārtainās mīklas kvadrātiņu servē ar kamambēru. Liek atpakaļ krāsnī un cep, līdz siers izkusis. Pa virsu liek dzērveņu ievārījumu. Rotā ar svaigām timiāna lapiņām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: