Recepte

Kaņepju sviests

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
6 personām
Signe Šlosberga

Autors: Signe Šlosberga

Kā pati Signe  saka, viņa no savas vecmāmiņas mantojusi viesmīlības garu. Ar prieku viņa pulcē pie galda ģimeni, radus, draugus, kaimiņus, pat jaunāka dēla futbolkomandu, bet biežāk cilvēkus, kurus vēlas palutināt.

Sastāvdaļas

  • 500 g kaņepju sēklu (var nopirkt tirgū)
  • 500 g saldkrējuma sviesta
  • rupjā sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sēklas uz sausas pannas nedaudz apgrauzdē. Nedrīkst piedegt vai apgrauzdēt par daudz, jo tad sēklas kļūst rūgtas.
  2. Apgrauzdētās sēklas smalki samaļ kafijas dzirnaviņās. Var malt arī caur gaļas maļamo mašīnu, bet tad tas ir jādara vairākas reizes, lai iegūtu smalku, eļļainu masu.
  3. Iegūto masu pievieno mīkstam sviestam istabas temperatūrā, un kārtīgi ar koka stampiņu vai karoti samīca kopā. Pēc garšas pievieno rupjo sāli

Komentāri:

Jūsu komentārs: