Recepte

Kāpostu wok

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Ierasts, ka austrumu valstīm raksturīgie vokpannā pagatavotie ēdieni ir ar ceptiem dārzeņiem, gaļu un nūdelēm. Izrādās, ka nūdeles var aizstāt ar kāpostiem, tādējādi ietaupot kalorijas, bet nezaudējot garšu. Ātras un ļoti krāsainas vakariņas! Ja ir vēlēšanās, ēdienam var pievienot vistas gaļu, garneles vai zaļo zirnīšu pākstis, bet sēnes aizstāt ar konservētiem vai vārītiem turku zirņiem. Lazdu riekstu eļļa piešķirs ēdienam īpašu garšu un aromātu.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • ½ galviņas sarkanā kāposta
  • 100 g mini kukurūzas
  • 1 paprika
  • 200 g zaļo pākšu pupiņu
  • 1 sarkanais sīpols
  • ½ čili pipara
  • 150 g šampinjonu
  • šķipsniņa Kajennas piparu
  • sula no 1 apelsīna
  • sauja Indijas riekstu
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 1 ēdamkarote rīsu etiķa
  • 2 ēdamkarotes lazdu riekstu vai citas eļļas

Pagatavošana

  1. Kāpostu sagriež smalkās strēmelītēs, papriku – smalkos stienīšos, garākās pupiņas pārgriež uz pusēm, sarkano sīpolu sagriež ļoti plānās pusripiņās. Šampinjonus sagriež palielās šķēlēs. Čili piparu sagriež ļoti smalkos stienīšos.
  2. Sakarsētā pannā eļļā ~ 5 minūtes apcep pupiņas, ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdens. Pievieno kāpostus un sautē vēl 5 minūtes.
  3. Pannā pievieno pārējos dārzeņus, apelsīnu sulu, Kajenas piparus un sojas mērci un cep vēl ~ 5 minūtes.
  4. Beigās pievieno rīsu etiķi un izmaisa. Tas apturēs gatavošanās procesu un ļaus dārzeņiem palikt viegli kraukšķīgiem. Gatavu ēdienu pārber ar Indijas riekstiem un pasniedz karstu

Komentāri:

  • Dace says:

    Kāpēc šajā receptē nav liellopu gaļas?! kā tas bija raidījumā?!

  • Elina says:

    Es taisiju bez gaļas( tās vietā pieliekot liellopa buljona gubiciņu), sezama seklas nebija, bet ieliku linsēklas, un sanāca ļooooti garšīgi!!!Paldies, Linda!!!!!

  • Iveta says:

    Šī recepte atšķiras no raidījuma. Raidījumā bija lielopa gaļa. Rīsu etiķa vietā bija citrona sula (kas gaļu padara mīkstāku, bet aptur dārzeņu gatavošanos). Pirmie (no dārzeņiem) uz pannas tika likti kāposti, nevis pupiņas. Raidījumā tika izmantots arī medus. Domāju ka ir pietiekami daudz nianses kas maina ēdiena garšu un šī vairs nav viena un tā pati recepte 🙁

    • Ilze says:

      Sveiki!
      Arī es piekrītu Ivetai, noskatijos raidījumu, nodomāju jāpagatavo, recepti paskatīšos šeit, esmu izmeklējusies, bet nekā, woks ir, bet nav gaļas, sastāvdaļas arī mainītas. Nav īsti pareizi!!

  • Līva Vilnīte says:

    Izskatās, ka šeit ir sajauktas receptes. Šī būs cita Kāpostu WOK recepte, ne no raidījuma. Meklēsim rokā īsto. Atvainojiet par maldināšanu.
    Bet… arī šī būs garšīga!

Jūsu komentārs: