Recepte

Karaliski un ļoti gardi – tīģergarneles pikantajā “Pūres” mango mērcē

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Ir brīži, kad gribas palutināt sevi ar ko izsmalcinātu, taču negribas pārāk ilgi darboties virtuvē. “Pūre” un Skaties.lv piedāvā recepti, kas perfekti atbilst abiem šiem kritērijiem – tīģergarneles pikantajā mango mērcē.

Ja ledusskapī vai virtuves plauktā nav neviena no zemāk minētajām produktiem, tad pirmajā reizē var nākties ieguldīties, tomēr vairākas no iegādātajām sastāvdaļām nākotnē noderēs šai, kā arī citām receptēm. Tīģergarneļu sagatavošana aizņems 15 minūtes, bet pagatavošana – 10 minūtes.

Autors: Evelīna Ķimene

Sastāvdaļas

  • 20 grami lociņu, sakapātu (baltā un zaļā daļa atsevišķi)
  • 15 grami kinzas jeb koriandra – sakapāta (kātiņi un lapiņas atsevišķi)
  • 1 čili pipars, plāni sagriezts
  • Īkšķa lieluma ingvers, sagriezts mazos kubos
  • 4 vidēja izmēra ķiploka daiviņas, sakapātas
  • 700 grami jēlas tīģergarneles, bez čaulas, atlaidinātas
  • 300 ml “Pūres” mango mērces
  • 1 laima sula
  • 20 ml fish sauce
  • 20 ml sojas mērces
  • Eļļa cepšanai
  • 250 grami rīsu, izvārītu pēc ražotāja norādījumiem

Pagatavošana

  1. Dziļā pannā uzkarsētā eļļā maisot apcep lociņu balto daļu, kinzas kātus, ķiploku, čili un ingveru (aptuveni 3 minūtes).
  2. Pievieno garneles un, maisot, cep 1 minūti.
  3. Pievieno mango mērci, laima sulu, sojas mērci un fish sauce, maisot, karsē 1 minūti, iemaisa zaļumus un pasniedz ar rīsiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: