Recepte

Karamelizēta paprika ar spinātu prosu un piparmētru-kazas siera mērci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām
Līva Kļaviņa

Autors: Līva Kļaviņa

“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.

Sastāvdaļas

  • 0.3 kg prosas
  • 0.2 kg spinātu
  • neliela buntīte pētersīļu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 70 g cietā tipa siera
  • 1 citrons
  • 4 paprikas
  • brūnais cukurs
  • baltvīna etiķis
  • 80 g pekanriekstu
  • 100 g mīkstā kazas siera
  • 100 ml grieķu jogurta
  • piparmētru buntīte
  • ēdamkarote medus
  • olīveļļa
  • sāls

Pagatavošana

  1. Prosu noskalo ar verdošu ūdeni, pēc tam izvāra.
  2. Blenderī sablendē spinātus ar nedaudz olīveļļas, cietā tipa sieru, pētersīļiem, ķiplokiem un sulu no 1 citrona. Iemaisa izvārītajā prosā.
  3. Papriku nomizo ar kartupeļu mizotāju, pārgriež uz pusēm un sakaramelizē ar brūno cukuru, pievienojot mazliet baltvīna etiķa.
  4. Paralēli sagrauzdē pekānriekstus.
  5. Sablendē kazas sieru, ķiploku, piparmētru bunīti, medu, grieķu jogurtu un pāris ēd. karotes olīveļļas ar sāli.
  6. Prosas masu pilda karamelizētajās paprikas pusītēs, pa virsu pārlej piparmētru- kazas siera mērci un dekorē ar piparmētru lapām un pekanriekstiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: