Recepte

Karamelizēti burkāni ar kumelītēm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Burkāni un kumelītes aromātu ziņā ir brīnišķīga kombinācija.

Līva Kļaviņa

Autors: Līva Kļaviņa

“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.

Sastāvdaļas

  • 800 g burkānu
  • 1 buntīte svaigu kumelīšu vai kumelīšu tēja
  • skyr jogurts
  • pāris ēdamkarotes medus vai brūnā cukura
  • 1 citrons
  • sāls
  • eļļa vai sviests cepšanai
  • pistāciju rieksti dekoram

Pagatavošana

  1. Burkānus sagriež gareniski uz pusēm vai 4 daļās atkarībā no izmēra – mazus burkāniņus pietiks tikai uz pusēm.
  2. Burkānus liek cepties sviestā vai eļļā uz karstas liesmas, lai tie ātri apbrūnē.
  3. Izvāra lielu krūzi (350 ml) stipras kumelīšu tējas, saglabājot dažus kumelīšu ziedus dekoram. Lej pāri burkāniem un ļauj tvaicēties.
  4. Tikmēr jogurtā ierīvē citronu miziņu un iespiež sulu no aptuveni puscitrona, pievieno sāli.
  5. Kad ūdens no burkāniem iztvaicējies, pēdējā brīdī pievieno medu vai brūno cukuru un karamelizē 1–2 minūtes, līdz burkāni zeltaini.
  6. Burkānus pasniedz ar jogurta mērcīti un pārbērtus ar pistāciju riekstiem un kumelīšu ziediņiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: