Recepte

Karamelizētu burkānu un sarkano apelsīnu salāti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Māra Pole

Autors: Māra Pole

Māra Pole, ēdienu un garšu entuziaste.

 

Sastāvdaļas

  • 450 g burkānu
  • 4 sarkanie apelsīni
  • 1 tējkarote malta kumīna
  • 1 tējkarote malta kardamona
  • ½ tējkarotes malta muskatrieksta
  • ¼ tējkarotes Kajennas piparu
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura
  • 1,5 ēdamkarotes olīveļļas
  • 60 g rukolas vai spinātu lapu

Mērcei

  • sula no 1 citrona
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • ½ tējkarotes maltu melno piparu
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Krāsni sakarsē līdz 205 °C temperatūrai. Nomizo burkānus, gareniski sagriež tos 4 daļās, tad 2–3 cm garos gabaliņos.
  2. Mazā bļodiņā sajauc Kajennas piparus, kardamonu, kumīnu, muskatriekstu un brūno cukuru. Burkānus liek lielākā bļodā, pa virsu lej olīveļļu un garšvielu maisījumu, visu kārtīgi samaisa, lai burkāniem klāt saliptu garšvielas.
  3. Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru, virs tā izkārto garšvielu burkānus. Liek sakarsētā krāsnī cepties ~ 30 minūtes, līdz tie mīksti un viegli brūni, ik pa laikam apmaisot.
  4. Sarkanos apelsīnus nomizo un sagriež 2 cm lielos gabaliņos. Noskalo rukolu.
  5. Mazā bļodiņā sajauc citronu sulu, olīveļļu, sāli un melnos piparus. Burkānus, apelsīnus un rukolu liek bļodā, pāri lej salātu mērci, visu viegli samaisa.

Komentāri:

Jūsu komentārs: