Recepte

Karstā cūkgaļas rulete ar āboliem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
8 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg cūkgaļas karbonādes (parastā vai kakla karbonāde)
  • 2 sīpoli
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 3 lieli, skābeni āboli
  • 6 ēdamkarotes eļļas
  • 1 neliela baltmaizes bagete
  • 1 citrons
  • 50 g sviesta
  • sāls, drupināti melnie pipari
  • kulinārijas diegs vai balts 40 numura diegs
  • folija

Pagatavošana

  1. Gaļu nomazgā un nosusina papīra vai lina dvielī. Ar asu nazi gaļu no vienas malas griež uz pusēm, līdz to var atvērt vaļā kā „grāmatu”.
  2. Sīpolus notīra un sasmalcina. Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs. Ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā.
  3. Pannā uzkarsē ēdamkaroti eļļas un ~ 5 minūtes apcep sīpolus, ābolus un pusi no sakapātajiem ķiplokiem.
  4. Bageti sagriež nelielos gabaliņos.
  5. Sajauc bļodiņā 2-3 ēdamkarotes eļļas, atlikušos sasmalcinātos ķiplokus, sāli, piparus. Ar iegūto mērci aplej maizes gabaliņus. Maizīti liek grauzdēties sakarsētā cepeškrāsnī.
  6. Gaļai uzlej nedaudz eļļu un ar rokām to „iemasē” gaļā. Uzkaisa piparus un arī rūpīgi ierīvē gaļā. Šādi ļauj gaļai pastāvēt 10-15 minūtes, lai iesūcas eļļa un garšvielas.
  7. Citronu nomazgā un uz smalkās rīves norīvē miziņu.
  8. Maizi, saceptos sīpolus un ābolus sablenderē viendabīgā masā. Pievieno šķipsniņu sāls un rīvēto citrona miziņu.
  9. Iegūto masu vienmērīgi uzklāj uz gaļas. Gaļu satin rullītī, ko cieši apsien ar diegu, lai cepšanas laikā tas neveras vaļā.
  10. Gaļu ietin folijā tā, lai būtu nosegtas malas un gaļas sula netecētu laukā. Gaļu liek karstumizturīgā formā cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200º C.
  11. Pēc stundas pārbauda gaļas gatavību. Ja iedurot ar nazi, izdalās dzidra sula un gaļa ir garšīgi brūna, cepšanu turpina vēl ½ stundu ar vaļā attītu foliju 220ºC karstumā.
  12. 15 minūtes pirms cepšanas beigām, gaļai uzliek pāris sviesta piciņas. Tad tā būs īpaši sulīga. Pirms pasniegšanas galdā, gaļas ruleti mazliet atdzesē. Tā būs vieglāk noņemt diegus. Pasniedz ar cepeškrāsnī ceptiem dārzeņiem.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļu nomazgā un nosusina papīra vai lina dvielī. Ar asu nazi gaļu no vienas malas griež uz pusēm, līdz to var atvērt vaļā kā „grāmatu”.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolus notīra un sasmalcina. Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs. Ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā uzkarsē ēdamkaroti eļļas un ~ 5 minūtes apcep sīpolus, ābolus un pusi no sakapātajiem ķiplokiem.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bageti sagriež nelielos gabaliņos.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sajauc bļodiņā 2-3 ēdamkarotes eļļas, atlikušos sasmalcinātos ķiplokus, sāli, piparus. Ar iegūto mērci aplej maizes gabaliņus. Maizīti liek grauzdēties sakarsētā cepeškrāsnī.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļai uzlej nedaudz eļļu un ar rokām to „iemasē” gaļā. Uzkaisa piparus un arī rūpīgi ierīvē gaļā. Šādi ļauj gaļai pastāvēt 10-15 minūtes, lai iesūcas eļļa un garšvielas.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Citronu nomazgā un uz smalkās rīves norīvē miziņu.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maizi, saceptos sīpolus un ābolus sablenderē viendabīgā masā. Pievieno šķipsniņu sāls un rīvēto citrona miziņu.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iegūto masu vienmērīgi uzklāj uz gaļas. Gaļu satin rullītī, ko cieši apsien ar diegu, lai cepšanas laikā tas neveras vaļā.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļu ietin folijā tā, lai būtu nosegtas malas un gaļas sula netecētu laukā. Gaļu liek karstumizturīgā formā cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200º C.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pēc stundas pārbauda gaļas gatavību. Ja iedurot ar nazi, izdalās dzidra sula un gaļa ir garšīgi brūna, cepšanu turpina vēl ½ stundu ar vaļā attītu foliju 220ºC karstumā.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

15 minūtes pirms cepšanas beigām, gaļai uzliek pāris sviesta piciņas. Tad tā būs īpaši sulīga. Pirms pasniegšanas galdā, gaļas ruleti mazliet atdzesē. Tā būs vieglāk noņemt diegus. Pasniedz ar cepeškrāsnī ceptiem dārzeņiem.

Komentāri:

  • Vita says:

    Šo vēl nēsmu mēģinājusi. Noteikti izmēģināšu, jo ļoti pildījumi ar āboliem.

  • Robert says:

    I’m hunting for web sites that contain fantastic recommendations on what’s in fashion and just what top rated makeup products is..

Jūsu komentārs: