Recepte

Kārtainās mīklas pīrāgs ar kartupeļiem un bekonu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 500 g Rimi gatavās kārtainās mīklas
  • 8 ar mizu vārīti kartupeļi
  • 2 sīpoli
  • 300 g bekona
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • zaļumu buntīte
  • 2 olas
  • sāls, malti melnie pipari
  • eļļa mīklas pārziešanai

Pagatavošana

  1. Mīklas plāksnes atlaidina.
  2. Kartupeļus novāra ar visu mizu. Atdzisušiem novelk mizu, pārgriež uz pusēm un katru pusi vēl sagriež ~ 1 cm šķēlītēs.
  3. Bekonu sagriež gabaliņos. Sīpolu notīra un smalki sakapā. Uzkarsē pannā eļļu un apcep bekonu kopā ar sīpoliem.
  4. Mīklas plāksni ar mīklas rulli izrullē un ieklāj ietaukotā cepešpannā. Virsmu sadursta ar dakšu un iesmērē ar eļļu.
  5. Uz mīklas rindās kārto kartupeļu šķēles. Starprindas pilda ar sacepto bekonu un sīpoliem.
  6. Atsevišķā traukā sakuļ olas ar ½ glāzi ūdens, pievieno šķipsniņu sāls.
  7. Sakulto olu pārlej pāri pīrāgam. Visu pārkaisa ar sāli un pipariem.
  8. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C un liek cepties pīrāgu. Cep 15–20 minūtes.
  9. Pasniedz pārkaisītu ar zaļumiem. Klāt labi garšos skābs krējums un svaigi tomāti.

Komentāri:

Jūsu komentārs: