Recepte

Kartupeļi ar ceptu zivi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Šis nu ir tik tiešām ātri pagatavojams ēdiens, kaut gan tā galvenā sastāvdaļa kartupeļi iepriekš ir jānovāra. Bet, kad tas padarīts, tad gardā maltīte var tapt nieka 15 minūtēs.

Ēdiens ir sātīgs un labi garšos, pasniegts kopā ar biezpienu un svaigiem lapu salātiem.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 1 kg ar mizu vārītu kartupeļu
  • 300 g kūpinātu lašu vēderiņu vai lašu kaulu ar gaļu
  • 4 ēdamkarotes eļļas
  • sāls, malti melnie pipari

Mērcei:

  • neliela buntīte zaļumu (dilles, pētersīļi)
  • ½ citrona
  • šķipsniņa cukura
  • 0,5 tējkarotes maltas paprikas
  • 3–5 ēdamkarotes olīveļļas
  • 3–4 daiviņas ķiploka
  • cepamais papīrs cepšanai

Pagatavošana

  1. Ar mizu vārītus kartupeļus pārgriež uz pusēm.
  2. Zivi sadala gabaliņos, rūpīgi iztīrot asakas no mīkstuma.
  3. Pagatavo mērci: zaļumus noskalo un smalki sagriež.
  4. Citronu noskalo un pārgriež uz pusēm, izspiež sulu. Ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā.
  5. Bļodā sajauc eļļu, zaļumus, pievieno citronu sulu, šķipsniņu cukura, papriku, ķiplokus un visu samaisa. Sāli nepievieno, jo kūpinātie zivs gabaliņi bagātīgi satur sāli.
  6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru, panna liek kartupeļu pusītes, pievieno zivs gabaliņus.
  7. Visu pārlej ar mērci.
  8. Cep cepeškrāsnī ~ 10–15 minūtes.

 

Variācijas par tēmu:

Ēdiena pagatavošanā var izmantot kūpinātas zivis pēc izvēles – lašu vēderiņus, kūpinātu skumbriju. Gatavošanas laikā sāli ēdienam nepievieno, jo kūpinātās zivis bagātīgi satur sāli.

Ēdiens labi garšos, pasniegts kopā ar biezpienu un krējumu.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ar mizu vārītus kartupeļus pārgriež uz pusēm.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zivi sadala gabaliņos, rūpīgi iztīrot asakas no mīkstuma.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo mērci: zaļumus noskalo un smalki sagriež.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Citronu noskalo un pārgriež uz pusēm, izspiež sulu. Ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bļodā sajauc eļļu, zaļumus, pievieno citronu sulu, šķipsniņu cukura, papriku, ķiplokus un visu samaisa. Sāli nepievieno, jo kūpinātie zivs gabaliņi bagātīgi satur sāli.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru, panna liek kartupeļu pusītes, pievieno zivs gabaliņus.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visu pārlej ar mērci.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cep cepeškrāsnī ~ 10–15 minūtes.

Komentāri:

Jūsu komentārs: