Recepte

Kartupeļu salāti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
6 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • kartupeļi – 2,5 kg
  • sarkanais sīpols – 1 gab.
  • oranžā paprika – 1 gab.
  • marinēti gurķi – 720 g
  • citrons – 1 gab ( ~ 125g)
  • eļļa, sāls, cukurs
  • 2 tējkarotes sinepju (krievu, angļu vai franču)
  • 2–3 svaigi pētersīļu zariņi

Pagatavošana

  1. 6 vidēji lielus kartupeļus novāra ar visu mizu, atdzesē, nomizo un sagriež nelielos kubiņos.
  2. 1 vidēja lieluma sarkano sīpolu notīra un smalki sakapā.
  3. 1 papriku noskalo, izņem sēklas un sagriež nelielos gabaliņos.
  4. 200 g marinētu gurķīšu sagriež plānās ripiņās vai mazos kubiņos. 2–3 pētersīļu zariņus noskalo un smalki sakapā.
  5. Citronu pārgriež uz pusēm un no vienas puses izspiež sulu.
  6. Bļodiņā ielej 4 ēdamkarotes eļļas, pielej izspiesto citronu sulu un pievieno 2 tējkarotes sinepju. Pieber šķipsniņu cukura un visu sajauc viendabīgā mērcē. Mērci pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno šķipsniņu sāls.
  7. Bļodā samaisa visas salātu sastāvdaļas un pārlej ar mērci.
  8. Salātus liek uz ~ 30 minūtēm ledusskapī, lai garšas savelkas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: