Recepte

Kartupeļu salāti bavāriešu gaumē

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Tradicionālos bavāriešu kartupeļu salātus pasniedz siltus, kopā ar Vīnes šniceli vai saceptu vistas fileju. Salātus var pagatavot iepriekš un pirms pasniegšanas uzsildīt cepeškrāsnī. Ja salātus pasniedz bez gaļas piedevām, tad tos dekorē ar vārītu olu.

viesis

Autors: viesis

Sastāvdaļas

  • 2 kg kartupeļu (salātu šķirnes)
  • 1 ēdamkarote buljona koncentrāta
  • 1 tējkarote cukura
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 oranžā paprika
  • 1 dzeltenais sīpols
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 50 g sviesta
  • 2–3 ēdamkarotes ābolu etiķa
  • 1 glāze (240 ml) ābolu sulas
  • 100 ml ūdens

Dekoram:

  • 1-2 vārītas olas, zaļumi pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomazgā un liek vārīties ar visu mizu. Kad kartupeļi ir gatavi, nolej ūdeni, atdzesē, nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.
  2. Paprikas noskalo, izņem sēklotni un sagriež mazos gabaliņos.
  3. Sīpolu notīra un sagriež mazos gabaliņos.
  4. Atsevišķā katliņā uzkarsē ābolu sulu un ūdeni. Pievieno etiķi, sinepes, cukuru, sauso buljona maisījumu un uzvāra. Mērcei ir jābūt skābeni pikantai. Nepieciešamības gadījumā var pievienot vēl mazliet kādu mērces sastāvdaļu.
  5. Uzkarsē pannā eļļu un sviestu. Liek cepties paprikas gabaliņus. Pacep ~ 5–10 minūtes.
  6. Pievieno sīpolus un cep vēl 3 minūtes.
  7. Mērci pārlej kartupeļiem un viegli sacilā kopā.
  8. Tad pievieno sacepto papriku un sīpolus un visu kārtīgi izmaisa.
  9. Pasniedz galdā siltus. Pēc izvēles rotā ar cieti vārītas olas daiviņām un kapātiem zaļumiem.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupeļus nomazgā un liek vārīties ar visu mizu. Kad kartupeļi ir gatavi, nolej ūdeni, atdzesē, nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paprikas noskalo, izņem sēklotni un sagriež mazos gabaliņos.

3. pagatavošanas solis
Kartupelu_salati-3

Sīpolu notīra un sagriež mazos gabaliņos.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atsevišķā katliņā uzkarsē ābolu sulu un ūdeni. Pievieno etiķi, sinepes, cukuru, sauso buljona maisījumu un uzvāra.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mērcei ir jābūt skābeni pikantai. Nepieciešamības gadījumā var pievienot vēl mazliet kādu mērces sastāvdaļu.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē pannā eļļu un sviestu. Liek cepties paprikas gabaliņus. Pacep ~ 5–10 minūtes.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno sīpolus un cep vēl 3 minūtes.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mērci pārlej kartupeļiem un viegli sacilā kopā.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tad pievieno sacepto papriku un sīpolus un visu kārtīgi izmaisa.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz galdā siltus. Pēc izvēles rotā ar cieti vārītas olas daiviņām un kapātiem zaļumiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: