Recepte

Kartupeļu un brinzas plāceņi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Brinza ir svaigais siers, kas gatavināts, turot to sālījumā. Šis ēdiens ir katra veģetārieša sapnis plāceņi no sāļās brinzas kombinācijā ar maigiem kartupeļiem un aromātiskiem zaļajiem garšaugiem kraukšķīgā rīvmaizes garoziņā.

Sastāvdaļas

  • ½ kg kartupeļu
  • 100 g sviesta
  • 300 g brinzas
  • 2 olas
  • eļļa
  • malti melnie pipari
  • svaigi zaļumi – dilles, pētersīļi
  • rīvmaize panēšanai

Pagatavošana

  1. Kartupeļus novāra ar visu mizu, notīra un atdzesē. Kad kartupeļi ir atdzisuši, tos sarīvē uz rupjās rīves.
  2. Kartupeļiem pievieno olas, pieber šķipsniņu piparu.
  3. Brinzu sarīvē vai sadrupina ar asu nazi un liek pie kartupeļu masas. Visu sajauc viendabīgā masā. Beigās pievieno sakapātus zaļumus.
  4. No iegūtās masas ar mitrām rokām veido nelielas kotletītes. Tās apvārta rīvmaizē un cep uz pannas sakarsētā eļļā skaisti brūnas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: