Recepte

Kartupeļu un paipalu olu salāti ar anšoviem jogurta un sinepju mērcē

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Šiem salātiem var izmantot jebkādas sāļas un izteiksmīgas zivis, piemēram, kūpinātu makreli. Zaļie zirnīši piešķirs svaigumu gan garšas, gan krāsas ziņā. Sinepes piedos asumu, estragons labi ies kopā ar paipalu olām, bet visu kopā savienos jogurta mērce.

Līva Kļaviņa

Autors: Līva Kļaviņa

“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.

Sastāvdaļas

  • 400 g kartupeļu
  • 5–8 paipalu olas
  • 100 g zaļo zirnīšu vai sojas pupiņu
  • 70 g anšovu vai ķilavu
  • 1 ēdamkarote sinepju
  • sula un miziņa no ½ citrona
  • 100 ml grieķu jogurta
  • pāris ēdamkarotes eļļas
  • pāris zariņu estragona

Pagatavošana

  1. Izvāra kartupeļus.
  2. Vārošā ūdenī liek paipalu olas. Vāra 3–3,5 minūtes mīksti vārītām olām, 4 minūtes cieti vārītām.
  3. Bļodiņā ar dakšiņu vai piestā saspaida pāris anšovu vai ķilavu fileju, pievieno sinepes, citronu sulu, eļļu un nedaudz sāli, visu kārtīgi samaisa.
  4. Uz smalkās rīves pierīvē citrona miziņu. Krēmīgumam pievieno grieķu jogurtu.
  5. Kartupeļus sagriež nelielās daiviņās.
  6. Visas salātu sastāvdaļas kārto uz liela šķīvja kopā ar zaļajiem zirnīšiem, uz pusēm pārgrieztām paipalu olām, ķilavām, pārlej pāri sinepju mērci un pārber ar estragona lapām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: